Συνέντευξη: Η Παρασκευή Παχατουρίδου μας μιλά για το πολύ σημαντικό έργο και την μεγάλη επιτυχία του “Ποσειδώνα” Λουτρακίου

Τις “πλούσιες” και ευεργετικές για την αθλούμενη νεολαία της χώρας δραστηριότητες του Αθλητικού Ομίλου “Ποσειδώνας” Λουτρακίου αλλά και τις μεγάλες επιτυχίες των αθλητών του σωματείου παρουσίασε στην hmerisiakorinthou.gr η Ειδική Γραμματέας της Ομοσπονδίας Στίβου και Αντιπρόεδρος του Ομίλου, κα Παρασκευή Παχατουρίδου, στη συνέντευξη που μας παραχώρησε σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με τα όσα μάς είπε η κα Παχατουρίδου ο ΑΟ “Ποσειδών αγκαλιάζει παιδιά και νέους που αγαπούν τον αθλητισμό όχι μόνο στην περιοχή του Λουτρακίου, αλλά και σε άλλες περιοχές του νομού Κορινθίας, καλύπτοντας τις εκεί ελλείψεις σε ευκαιρίες άθλησης, ενώ παράλληλα στηρίζει και ήδη φτασμένους αθλητές που είναι φοιτητές σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος και στην Κύπρο ή ακόμη και εργαζόμενοι.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα όσα ενδιαφέροντα απάντησε στις ερωτήσεις μας:

Ερ: Κυρία Παχατουρίδου, μιλήστε μας για τις δραστηριότητές σας στον χώρο του αθλητισμού αλλά και τον Αθλητικό Όμιλο “Ποσειδώνας” Λουτρακίου, στον οποίο προΐσταστε.

Απ: Είμαι Ειδική Γραμματέας της Ομοσπονδίας του Στίβου στο ΣΕΓΑΣ και Αντιπρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου “Ποσειδώνας”  Λουτρακίου. Είμαι έφορος από το 2011 και ασχολούμαι μόνο με το κομμάτι του στίβου.

Ο “Ποσειδώνας” Λουτρακίου έχει 8 Ολυμπιακά αθλήματα και ένα από αυτά είναι ο στίβος για τον οποίο είμαι υπεύθυνη εγώ. Βεβαίως έχουμε κι άλλους 2 εφόρους, τον κ. Φουντούκη Αναστάσιο και τον κ. Παύλου Χρήστο, οι οποίοι βοηθάνε στο έργο αυτό επειδή έχουμε αρκετά παιδιά στις ακαδημίες, στην προαγωνιστική ομάδα και στην αγωνιστική ομάδα του συλλόγου μας.

Για φέτος για πρώτη φορά κάναμε και μία συνεργασία με τον σύλλογο των αυτιστικών αθλητών Κορίνθου και, για πρώτη φορά, έχουμε ένα τμήμα, μια φορά την εβδομάδα, και βοηθάμε χωρίς χρήματα, τα παιδιά αυτά.

Έχουμε κι ένα τμήμα στίβου στους Αγίους Θεοδώρους, όπου προσπαθούμε να βοηθάμε τα παιδιά που έχουν ανάγκη από κάποια διέξοδο σε ένα άθλημα, διότι όλα δεν μπορεί να είναι του ποδοσφαίρου.

Έχουμε και μια συνεργασία με το Κιάτο. Τα παιδιά που αθλούνται στο Κιάτο είναι στραμμένα προς τον “Ποσειδώνα” Λουτρακίου διότι εκεί δεν υπάρχει κάτι και πηγαίνουμε εμείς κι έρχονται κι αυτοί στο Λουτράκι και έτσι η οικογένεια του στίβου μεγαλώνει προς την σωστή κατεύθυνση που είναι ο αθλητισμός.

Ερ: Ποια είναι η πορεία του ΑΟ “Ποσειδώνας” Λουτρακίου τα τελευταία χρόνια;

Μέχρι πέρυσι ήμασταν για 5 χρόνια πρωταθλήτρια ομάδα Πελοποννήσου, με μεγάλες επιτυχίες, αν ξεκινήσουμε με τον Αντώνη τον Μέρλο που έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία Κ18 (κάτω των 18 ετών). Έχουμε και κάθε χρόνο παιδιά που πηγαίνουν στα πανελλήνια πρωταθλήματα, σε όλες τις κατηγορίες, Κ16, Κ18, Κ20, Κ23 και ανδρών-γυναικών.

Στηρίζουμε τους αθλητές που είναι στις μεγαλύτερες κατηγορίες, ανδρών-γυναικών, παρ’ όλες τις μεγάλες δυσκολίες. Διότι είναι δύσκολο να συνδυάσεις τον αθλητισμό, σε τέτοιο επίπεδο, και την εργασία.

Έχουμε ένα λαμπρό παράδειγμα τέτοιο μπροστά μας. Είναι η κα Τζένη Παπαδημάτου, η οποία είναι καθηγήτρια φιλόλογος που δουλεύει σε σχολείο και – παρ’ όλο που δουλεύει σε σχολείο – είναι στον υψηλού επιπέδου αθλητισμό και είναι μέλος της Εθνικής Ελλάδος, στις μεσαίες αποστάσεις και στα 3.000 μέτρα στιπλ.

Έχουμε φοιτητές, που βρίσκονται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος κι όχι μόνο. Έχουμε κι έναν φοιτητή που φοιτεί αυτή τη στιγμή στην Κύπρο και είναι μέλος της ομάδας μας της αντρικής και βεβαίως και άλλους πάρα πολλούς που μένουν στο σωματείο, διότι αυτό που κοιτάζουμε είναι να προωθούμε τα παιδιά και όχι το όνομα του σωματείου. Δηλαδή αυτό που μάς ενδιαφέρει είναι η ισορροπία των παιδιών και να είναι μια μεγάλη οικογένεια. Και αυτό το έχουμε πετύχει αυτά τα τελευταία χρόνια. Γι’ αυτό και πιστεύουμε ότι βγαίνουμε προς τα έξω και έχουμε αυτές τις μεγάλες επιτυχίες.

Στις μικρές ηλικίες έχουμε αρκετά ταλεντάκια τα οποία δουλεύουνε σκληρά για να μπορέσουν κι αυτά να μπούνε στην Εθνική Ομάδα και να έχουν στήριξη από την Ομοσπονδία. Διότι όποιο παιδί μπαίνει στην Εθνική παίρνει και μια στήριξη, είτε χρηματική αν είναι σε υψηλό επίπεδο, είτε στήριξη γενικότερα για camp και για βοήθειες, να βρίσκουνε και κάποιους προπονητές οι οποίοι μπορούν να τους στηρίζουν.

Έχουμε και μία άλλη φοιτήτρια αυτή τη στιγμή, την Αγγελική Φράγκου, που είναι στο δεύτερο έτος στα ΤΕΦΑΑ Αθήνας, και είναι αυτή τη στιγμή στους 10 καλύτερους ανά την Ελλάδα στη σφαίρα.”

Γ.Π

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ