Συνέντευξη – Μαριλένα Σούκουλη: « Στόχος μας οι χρηματοδοτήσεις από το Ταμείο Ανάπτυξης και το νέο ΕΣΠΑ  για την Κορινθία, με βάση έναν στρατηγικό σχεδιασμό»

Συνέντευξη στην hmerisiakorinthou.gr παραχώρησε η Αναπληρώτρια Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της  Ν.Δ και  Βουλευτής  του νομού μας κα Μαριλένα Σούκουλη για θέματα της επικαιρότητας αλλά και άλλα στα οποία αναμένονται εξελίξεις. Η κα Σούκουλη μας απάντησε και για την επίθεση στο γραφείο της στην Κόρινθο, τον Φεβρουάριο, από άγνωστους δράστες που φυσικά καταδικάστηκε από όλους. Ακολουθεί η συνέντευξη : 

Δημοσιογράφος: Θα ήθελα να ξεκινήσουμε αυτή την συνέντευξη με το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και έναν χρόνο η χώρα μας και όλος ο πλανήτης: την πανδημία του κορωνοϊού. Σας ανησυχεί η αύξηση των κρουσμάτων στο νομό μας και γιατί θεωρείτε πως ο δείκτης ανέβηκε τόσο πολύ το τελευταίο διάστημα; Θεωρείτε ότι ο κόσμος δεν τηρεί τα μέτρα όσο πρέπει; 

Βουλευτής : Σίγουρα είναι μια ανησυχητική εξέλιξη και πρέπει όλοι να επιδείξουμε ιδιαίτερη προσοχή τις επόμενες ημέρες. Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών στάθηκε στο πλευρό της επιστήμης και της κυβέρνησης σε αυτή τη μεγάλη δοκιμασία. Επέδειξαν ατομική ευθύνη και συλλογική υπευθυνότητα. Όπως όμως είναι φυσικό, έχει επέλθει κόπωση και κατανοώ απόλυτα ότι επιθυμούμε όλοι να ξαναβρούμε την κανονικότητα στην καθημερινή μας ζωή. Ο εμβολιασμός έχει ανοίξει ένα παράθυρο ελπίδας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρχει ξεκάθαρη βελτίωση. Καλώ όμως όλους τους πολίτες να μην λυγίσουμε τώρα στο τέλος, να κάνουμε την ύστατη προσπάθεια και να τηρήσουμε τα μέτρα. Κάθε ζωή που μπορούμε να προστατεύσουμε έχει αξία. 

Δημοσιογράφος: Επίθεση στα γραφεία σας στην Κόρινθο από άγνωστους δράστες ,στις 10 Φεβρουαρίου . Βρέθηκαν οι δράστες της εγκληματικής αυτής πράξης και γιατί πιστεύετε ότι έγινε;

Βουλευτής: Δεν έχω προς το παρόν κάποια επίσημη ενημέρωση αλλά είμαι σίγουρη ότι οι διωκτικές Αρχές κάνουν καλά την δουλειά τους. Όσον αφορά το γιατί μπορεί κάποιος ή κάποιοι  να προβούν σε τρομοκρατικές ενέργειες για εμένα δεν έχει καμία σημασία. Διότι δεν υπάρχει καμία αιτιολόγηση για παραβατικές πράξεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Δεν υπάρχει καμία θέση στην ελληνική και φυσικά στην κορινθιακή κοινωνία για εγκληματίες και τρομοκράτες.

Δημοσιογράφος:  Έχετε κάνει παρέμβαση για τα ΕΛ.ΤΑ Κορινθίας ,δίνοντας στια αρχές Μαρτίου στον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κο Γιώργο Στύλιο τα αιτήματα του Σωματείου Ταχυδρομικών Υπαλλήλων του νομού μας. Υπάρχει εξέλιξη στο θέμα αυτό;

Βουλευτής: Γνωρίζετε ότι υπήρχε άμεση ανάγκη ανασχηματισμού των ΕΛΤΑ, ώστε η λειτουργία τους να καταστεί βιώσιμη και ανταγωνιστική. Γι’ αυτό στο πλάνο της αναδιάρθρωσης υπήρξε η πρόβλεψη για εθελούσια έξοδο 2000 ατόμων σε βάθος διετίας. Σε αυτόν τον σχεδιασμό λαμβάνουμε όμως υπόψιν ότι θα πρέπει να συνεχίσει η αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πολιτών και ιδιαίτερα σε δυσπρόσιτες περιοχές. Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά το Υπουργείο έχει αποδεχτεί την βασική αρχή ότι τα ΕΛΤΑ θα πρέπει να έχουν επαρκή στελέχωση αλλά και ορθή χωρική κάλυψη.

Δημοσιογράφος: Ποια είναι η ενημέρωση που έχετε για την Διώρυγα, που λόγω κατολισθήσεων , παραμένει κλειστή εδώ και αρκετό καιρό , με αποτέλεσμα να μην διέρχονται πλοία. Υπάρχει απώλεια εσόδων ; Υπάρχει κίνδυνος για το εργασιακό μέλλον όσων δουλεύουν εκεί;

Βουλευτής: Καταρχάς είναι σημαντικό ότι έχει εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση, ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα των συνεχών κατολισθήσεων που κρατάει την διώρυγα κλειστή. Πρόκειται όμως για μια χρονοβόρα διαδικασία εξαιτίας της φύσης του προβλήματος. Στο μεσοδιάστημα έχουν γίνει οι κατάλληλες επικοινωνίες με τα αρμόδια Υπουργεία, ώστε οι εργαζόμενοι της Διώρυγας να μην αντιμετωπίσουν οικονομικά προβλήματα. Θα ήθελα όμως να τονίσω σε αυτό το σημείο ότι για εμένα η αναγέννηση του Ισθμού θα πρέπει να αποτελέσει στρατηγικό μας στόχο, ώστε να μετατραπεί από πόλο καθυστέρησης σε πόλο αναπτυξιακής διαδικασίας μέσα απο την αρχιτεκτονική του αναγέννηση. Ήδη από την πρώτη μέρα της βουλευτικής μου θητείας κινούμαι σε αυτό τον άξονα και μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο. Έχουν γίνει βήματα αλλά χρειάζεται μια πιο τολμηρή προσέγγιση.

Δημοσιογράφος: Ποια είναι τα θέματα του νομού μας που θα φέρετε το επόμενο χρονικό διάστημα στη Βουλή; 

Βουλευτής: Εκτιμώ ότι στο επόμενο διάστημα θα πρέπει να επικεντρωθούμε στις οικονομικές συνέπειες της φονικής πανδημίας και να προτείνουμε τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε να εκκινήσει γρήγορα και δυναμικά ο οικονομικός κύκλος. Επιπλέον θα πρέπει σε συνεργασία με όλους τους φορείς της περιοχής να δούμε ποια έργα μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάπτυξης και το νέο ΕΣΠΑ στην Κορινθία. Με βάση όμως ένα στρατηγικό σχεδιασμό που θα εκμεταλλεύεται αποτελεσματικά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ