Συνέντευξη: Παν. Λουζιώτης: “Συζητάμε με τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές, ακούμε τις προτάσεις και τις απόψεις τους και τους ενημερώνουμε κι εμείς για τους προβληματισμούς μας..”

Tις δραστηριότητες του Επιμελητηρίου Κορινθίας εντός των προσεχών εβδομάδων και μηνών παρουσίασε  ο πρόεδρός του, κ. Παναγιώτης Λουζιώτης, μιλώντας σήμερα κατ’ αποκλειστικότητα στην hmerisiakorinthou.gr.

Aναφέρθηκε στη συμμετοχή του Επιμελητηρίου στη διοργάνωση “Tast of Loutraki”, καθώς και σε τρέχουσες και μελλοντικές παρεμβάσεις του φορέα, που έχουν ως στόχο την προώθηση και την επίλυση των ποικίλων προβλημάτων που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο της Κορινθίας. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα σχολίασε εκ νέου την απόφαση της κυβέρνησης να εφαρμόσει σύστημα τεκμαρτής φορολόγησης για τις ατομικές επιχειρήσεις επισημαίνοντας ότι το σύστημα αυτό είναι άδικο και τονίζοντας ότι το Επιμελητήριο έχει προχωρήσει επανειλημμένα σε διαβήματα προς την κεντρική κυβέρνηση, ζητώντας την επανεξέταση του συγκεκεριμένου μέτρου.

Αναλυτικά, ο κ. Λουζιώτης δήλωσε στην εφημερίδα μας:

“Το Επιμελητήριο Κορινθίας συμμετέχει κι αυτή τη χρονιά στη διοργάνωση του “Tast of Loutraki”, έχοντας αναλάβει την 1η του μηνός την γαστρονομική εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στην παραλία Λουτρακίου, μαγειρεύοντας Κορινθιακά προϊόντα με τον σεφ τον Βασάλο και το Experience Perachora, με μουσικό συγκρότημα και με πάγκους τοπικών προϊόντων.

Επίσης έχουμε αναλάβει να κάνουμε τον διάπλου του Ισθμού για όλους τους δημοσιογράφους, γνωρίζοντάς τους επίσης δια της γευσιγνωσίας και τα κορινθιακά κρασιά.

Το επόμενο διάστημα ετοιμάζουμε μία διευρυμένη διοικητική επιτροπή όλων των Επιμελητηρίων της χώρας, που θα γίνει 5,6 και 7 Ιούλιου, αλλά έχουμε αρκετό καιρό και αυτά θα τα πούμε λεπτομερέστερα μετά τις Ευρωεκλογές.

Πληθώρα εκδηλώσεων πραγματοποιούνται, ήδη, εξάλλου, στο Επιμελητήριο, με αποκορύφωμα την προχθεσινή εκδήλωση που έγινε με αφορμή την γιορτή της μητέρας και αφορούσε την έμφυλη και οικογενειακή βία, με διακεκριμένους ομιλητές.

Και συζητάμε με υποψήφιους Ευρωβουλευτές όλων των πολιτικών κομμάτων του “δημοκρατικού τόξου”, σε επισκέψεις τους που πραγματοποιούνται στα πλαίσια των επικείμενων Ευρωεκλογών στο Επιμελητήριο Κορινθίας, γιατί οι αποφάσεις που λαμβάνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μεγάλο ποσοστό, επηρεάζουν το επιχειρηματικό γίγνεσθαι στην Ελλάδα και όχι μόνο. Ακούμε τις προτάσεις και τις απόψεις τους και τους ενημερώνουμε κι εμείς για τους προβληματισμούς μας που υπάρχουνε όσον αφορά όλα αυτά τα οποία έρχονται, είτε για την “πράσινη μετάβαση”, είτε για τα θέματα τα υπόλοιπα των ενεργειακών και το “πράσινο αποτύπωμα” είτε ακόμη και για νόμους ή και για τα προγράμματα ΕΣΠΑ. Για όλα τα οποία έρχονται και αφορούν εμάς το επόμενο διάστημα.”

Σχετικά με την επιβολή του νέου συστήματος τεκμαρτής φορολόγησης των αυτοαπασχολούμενων επιχειρηματιών ο κ. Λουζιώτης ανέφερε τα εξής: “Έχουμε πάρει θέση και σαν Επιμελητήριο Κορινθίας και σαν Κεντρική Ένωση. Από την ώρα που βγήκε ο σχετικός νόμος τον χαρακτηρίσαμε “άδικο”, γιατί ήταν “οριζόντιος” και θεωρούμε ότι αυτό το σύστημα πλήττει πάρα πολλές επιχειρήσεις, οι οποίες, πραγματικά, δεν έπρεπε να φορολογούνται με αυτά τα κριτήρια. Θεωρούμε ότι δεν είναι όλοι το ίδιο και δεν θεωρούμε ότι όλοι μπαίνουν στη διαδικασία να φοροαπαφεύγουν. Έχουμε κάνει τα αντίστοιχα διαβήματα, τις αντίστοιχες ενέργειες διαμαρτυρίας προς την κεντρική κυβέρνηση, εδώ και πολύ καιρό. Έχουμε ζητήσει επανειλημμένα από την κυβέρνηση να επανεξετάσει αυτό το μέτρο, επειδή θεωρούμε ότι δεν είναι δίκαιο”.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ