Συνεχίστηκαν οι εξορμήσεις της “Νέας Αριστεράς” και του Χαράλαμπου Κασίμη στο νομό μας (Λουτράκι, Βέλο, Χιλιομόδι, Σπαθοβούνι)

Συνεχίστηκαν οι εξορμήσεις της “Νέας Αριστεράς” Κορινθίας και του υποψήφιου ευρωβουλευτή Χαράλαμπου Κασίμη στον νομό μας . Πιο αναλυτικά το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει: “Το Σάββατο 11/5 επισκέφτηκαν το Λουτράκι και διένειμαν έντυπο υλικό με τις θέσεις της Νέας Αριστεράς στους πολίτες και στα καταστήματα της πόλης. Στην διάρκεια της εξόρμησης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους πολίτες, να ακούσουν τα προβλήματα και τις απόψεις τους και να επικοινωνήσουν τις προτάσεις της Νέας Αριστεράς.

Η ακρίβεια, η αστάθεια του τοπικού τουρισμού, η κρίση της αγοράς, μονοπώλησαν τις συζητήσεις μας. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Χαράλαμπος Κασίμης παραβρέθηκε στον εορτασμό των 90 χρόνων από την ίδρυση της Γεωργικής Σχολής Βέλου (ΑΧΕΠΑ) και στην συνέχεια επισκέφθηκε την Στιμάγκα Κορινθίας όπου είχε, για μια ακόμη φορά, την ευκαιρία να συνομιλήσει με αγρότες της περιοχής για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

Η κλιματική κρίση και οι συνέπειες στην παραγωγή και το εισόδημα, η λειψυδρία, η εκτίναξη του κόστους παραγωγής και η ανασφάλεια των αγορών απειλούν πράγματι την βιωσιμότητα ακόμα και μιας δυναμικής γεωργικής περιοχής σαν την Στιμάγκα. Η αντιμετώπιση των προβλημάτων της άρδευσης, του κόστους παραγωγής και η ανάπτυξη μέτρων πολιτικής για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης ήταν στην καρδιά των προτάσεων της Νέας Αριστεράς.

Η επίσκεψη στο Χιλιομόδι και το Σπαθοβούνι την Κυριακή έδωσε και πάλι την ευκαιρία μιας ουσιαστικής επικοινωνίας με τους πολίτες και αγρότες των δύο κοινοτήτων για αντίστοιχα προβλήματα. Η έλλειψη βασικών υποδομών και υπηρεσιών υποβαθμίζει την ζωή των πολιτών στην περιφέρεια των αστικών κέντρων και οδηγεί στην περιθωριοποίησή τους. Υπαρκτή η ανάγκη μιας σταθερής και όχι ευκαιριακής επικοινωνίας με τους πολίτες.

Αναγκαία και η ανάδειξη των προτάσεων της Νέας Αριστεράς για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων. Η ανάγκη και η σημασία επικοινωνίας με τους πολίτες αναδεικνύεται και από το γεγονός ότι ο διαθέσιμος χρόνος των εξορμήσεων δεν επαρκούσε τελικά για να καλυφθούν και οι προβλεπόμενες επισκέψεις στους Αγίους Θεοδώρους και τον Άγιο Βασίλειο. Θα ακολουθήσουν σύντομα.

Τον υποψήφιο Χαράλαμπο Κασίμη συνόδευαν στις περιοχές των εξορμήσεων οι Ελ. Φασιλή, Αθ. Σπανός, Π. Σπύρου, Γ. Κατσιμπούλας, Φ. Κουρεμπές, Αλ. Καλλίρης, Π. Πλασσαράς.”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ