Συνεχείς επαφές για κοινές δράσεις και πολιτιστικές ανταλλαγές με τη χώρα μας έχει στο Πεκίνο ο Χρίστος Δήμας

Στο Πεκίνο, όπου βρίσκεται, ο Υφυπουργός Τουρισμού , Βουλευτής του νομού μας Χρίστος Δήμας, συνεχίζει τις επαφές με κυβερνητικά στελέχη και πολιτιστικούς παράγοντες . Συγκεκριμμένα πραγματοποίησε σύσκεψη εργασίας με τον Κινέζο ομόλογο του Lai Bo, όπου, όπως αναφέρει ο κος Δήμας: “επιβεβαιώσαμε τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας των δύο χωρών και συζητήσαμε για το πως μπορούμε να ενδυναμώσουμε ακόμα περισσότερο τις πολιτιστικές μας σχέσεις.

Συμφωνήσαμε να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας σε ζητήματα όπως είναι η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών σε θέματα αναστήλωσης και συντήρησης μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς, προστασίας από την κλιματική κρίση και αξιοποίησης της νέας τεχνολογίας.”

Ακόμη ο κος Δήμας αναφέρει: “Στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Φόρουμ, συνάντησα επίσης την Υπουργό Πολιτισμού της Αιγύπτου Dr Nevine Youssef El Kelany. Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και εστιάσαμε σε διμερείς συνεργασίες μεταξύ των δύο χωρών, σε θέματα πολιτιστικών εκδηλώσεων και ανταλλαγών.

Ειδικότερα στο Πεκίνο πραγματοποίησα σειρά επαφών με ανθρώπους που έχουν σημαντική θέση στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Μεταξύ άλλων, συναντήθηκα με την Αντιπρόεδρο του NCPA Zhu Jing (Εθνικό Κέντρο Παραστατικών Τεχνών) όπου συζητήσαμε για μελλοντικές πιθανές συνεργασίες με φορείς του Σύγχρονου Ελληνικού Πολιτισμού. Επίσης συνάντησα τον Wang Xudong διευθυντή του Palace Museum, τον οποίο προσκάλεσα στην Αθήνα για να διερευνήσουμε πιθανές συνεργασίες με κάποια από τα Ελληνικά Μουσεία.

Τέλος, συναντήθηκα με αξιωματούχους της πόλης του Πεκίνου τους κ Song Haojie και Chang Lin, αρμόδιους για ζητήματα πολιτιστικής κληρονομιάς και τουρισμού με τους οποίους συζητήσαμε για πιθανές κοινές δράσεις και τις πολιτιστικές ανταλλαγές.”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ