Συνολικά 63 Γραφεία για την Ενδοοικογενειακή Βία σε ολόκληρη την Ελλάδα. Υπουργός: «Θέλουμε να καλέσουμε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να εμπιστευτούν την Αστυνομία”

Το νέο  Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας του Α.Τ. Χαριλάου Αναλήψεως επισκέφθηκε χθες ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγο, Δημήτριο Μάλλιο λίγη ώρα πριν την κήρυξη της έναρξης λειτουργίας των επιπλέον 45 νέων Γραφείων Ενδοοικογενειακής Βίας από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός: «Θέλουμε να καλέσουμε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να εμπιστευτούν την αστυνομία. Η αστυνομία ασκεί έναν πολύ σημαντικό κοινωνικό ρόλο και στα ζητήματα της κοινωνικής αστυνόμευσης όπως είναι η ενδοοικογενειακή βία». Ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε πως “από σήμερα αρχίζουν και λειτουργούν σε ολόκληρη τη χώρα συνολικά 63 Γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας, ένα δηλαδή σε κάθε Νομό της χώρας.” «Αυτό σημαίνει ότι και ο κάτοικος ή η κάτοικος του τελευταίου ακριτικού ορεινού ή δυσπρόσιτου χωριού, μπορεί να απευθύνεται στην αστυνομία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας ή οτιδήποτε άλλο συμβαίνει και κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία αυτού του νέου Γραφείου, το τρίτο Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα καλύπτει γεωγραφικά ένα πολύ μεγάλο μέρος της πόλης. Επιπλέον, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στην εταιρεία «Παπαστράτος», η οποία ανέλαβε και εξόπλισε όλα τα νέα Γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας στη χώρα. «Είναι μια σημαντική κοινωνική προσφορά, είναι η κοινωνική προσφορά της επιχειρηματικότητας στην προσπάθεια που κάνει το κράτος, το δημόσιο, η αστυνομία, για να διασφαλίσει την ασφάλεια, την ακεραιότητα της ζωής των γυναικών που κινδυνεύουν από πράξεις βίας και συνεπώς αυτό που οφείλουμε είναι ευγνωμοσύνη.  Να συνεχίσουν αυτές τις προσπάθειες, να είναι κοντά μας  τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ