Σχολικός τροχονόμος : Ποιές είναι οι υποχρεώσεις του και ποιά η μηνιαία αμοιβή του στον Δήμο Κορινθίων;

Από την έναρξη μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους αναλαμβάνει ένας σχολικός τροχονόμος τα καθήκοντά του και στη θέση αυτή μπορεί να απασχοληθεί κάθε ενήλικο άτομο, άνω των 18 ετών, ανεξάρτητα από το αν εργάζεται ή όχι. Αρκεί να μπορεί να ανταποκριθεί στο ωράριο και τις υποχρεώσεις του. Οι ώρες απασχόλησης είναι: Από τις 7.50 μέχρι τις 8.20 το πρωί και από τις 13.00 μέχρι τις 13.30.

Οι ώρες αυτές, που αφορούν την προσέλευση και την αποχώρηση των μαθητών προς και από το σχολείο, μπορεί να αλλάξουν, αν για οποιοδήποτε λόγο τροποποιηθούν οι ώρες λειτουργίας του σχολείου.

Στον δήμο Κορινθίων , σύμφωνα με σχετική απόφαση , στον εθελοντή Σχολικό τροχονόμο θα καταβάλλεται από τη Σχολική επιτροπή για το σχολικό έτος 2023 – 2024 μηνιαία αποζημίωση ύψους 176 ευρώ, ενώ τα σχολεία για τα οποία προκηρύχθηκαν τον Σεπτέμβριο ,οι θέσεις στον Δήμο είναι: 

  1. ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ & ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
  2. 1o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
  3. 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
  4. 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
  5. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΛΜΥΡΗΣ
  6. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΣΣΟΥ
  7. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΧΑΙΟΥ
  8. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ
  9. ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΕΧΑΙΟΥ
  10. ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ.

Κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του ο Σχολικός τροχονόμος χρησιμοποιεί φορητή πινακίδα «SΤΟΡ» και φορά γιλέκο, χρώματος ανοικτού κίτρινου. Στην εμπρόσθια και οπίσθια όψη του αναγράφεται, σε δύο παράλληλες γραμμές, με κεφαλαία γράμματα, ανεξίτηλου μαύρου χρώματος η φράση «ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ». Το γιλέκο και οι πινακίδες χορηγούνται από το σχολείο. Το άτομο που επιλέχθηκε ασκεί τα καθήκοντά του αφού εκπαιδευτεί κατάλληλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ