Σύμβαση για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου υπέγραψε στην Κόρινθο ο Περιφερειάρχης . Συνάντηση και για αρδευτικά έργα στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Στην Κόρινθο βρέθηκε χθες ο Περιφερειάρχης. Ο κ. Νίκας υπέγραψε το μεσημέρι , στα γραφεία της Περιφερειακής μας Ενότητας σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου που αφορά στην επούλωση λακουβών και στην άμεση αντιμετώπιση βλαβών στο οδικό δίκτυο της εν λόγω Περιφερειακής Ενότητας, για το 2023.

Ο προϋπολογισμός του πιο πάνω έργω, το οποίο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Π.Ε. Κορινθίας, ανέρχεται σε 370.000 ευρώ.

Επίσης ο Π. Νίκας είχε συνάντηση στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας με εκπροσώπους από τον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και τον ΤΟΕΒ Ξυλοκάστρου, στην οποία συζητήθηκε πρόταση που υπάρχει για την κατασκευή λιμνοδεξαμενής στην περιοχή, με την οποία -όπως ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης και αναφέρει η Περιφέρεια, συναινεί ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμης Λέκκας.

 Ο κ. Λέκκας έχει προβεί για λογαριασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην εκπόνηση έκθεσης σχετικά με την δημιουργία δέκα λιμνοδεξαμενών στις 5 Π.Ε. της Περιφέρειας, όπως έγινε επίσης γνωστό. 

Ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι τόσο η απόφαση για το θέμα, όπως επίσης για την ανόρυξη γεώτρησης και την τακτοποίηση των αρδευτικών έργων στον πιο πάνω δήμο της Κορινθίας, εκτιμά ότι θα υπάρξει την επόμενη εβδομάδα που θα επισκεφθεί εκ νέου την εν λόγω Π.Ε. στην οποία, όπως υπενθύμισε, έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια σημαντικές πιστώσεις για τα ζητήματα της άρδευσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ