Σύσκεψη για τις ενέργειες πολιτικής προστασίας, με παρεμβάσεις στα πλέον επικίνδυνα σημεία – Τί ζήτησε από τους Αντιπεριφερειάρχες ο Π. Νίκας

φωτο αρχείου

Eυρεία σύσκεψη με αντικείμενο τις ενέργειες οι οποίες έχουν γίνει ή βρίσκονται σε εξέλιξη,  στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας σε κάθε μία από τις 5 Περιφερειακές Ενότητες για την αντιπλημμυρική προστασία περιοχών συγκάλεσε  χθες Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στην σύσκεψη, με τη συμμετοχή των χωρικών αντιπεριφερειαρχών καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων από τις 5 Π.Ε. και την έδρα, εξετάστηκε αναλυτικά η κατάσταση σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα και διαπιστώθηκε ότι αναλογικά με τις χρηματοδοτήσεις που είχε στη διάθεσή της η Περιφέρεια έχει επιτελεστεί σημαντικό έργο όσον αφορά σε προληπτικές ενέργειες πολιτικής προστασίας, με παρεμβάσεις στα πλέον επικίνδυνα σημεία κάθε Ενότητας.

Ο κος Νίκας δήλωσε σχετικά με το θέμα: “Υπάρχει εκτεταμένο δίκτυο ποταμών, χειμάρρων, ρεμάτων σε πολλά σημεία του οποίου έχουν ήδη γίνει παρεμβάσεις, με σκοπό να αντιμετωπιστούν ενδεχόμενες επιπτώσεις από μεσαίας ή ισχυρής έντασης φαινόμενα” .

“Είμαστε σε ετοιμότητα σε κάθε περίπτωση” τόνισε ο Π. Νίκας, ο οποίος ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως κανένα έργο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ακραίας έντασης φαινόμενα, προσθέτοντας ότι αν εκδηλωθούν τέτοια θα συγκαλείται αμέσως το ΣΟΠΠ της κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

Παράλληλα, κάλεσε τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες να επικοινωνήσουν άμεσα με τους δημάρχους στην κάθε Π.Ε. προκειμένου οι δήμοι να προβούν -όπου δεν το έχουν κάνει ήδη- σε παρεμβάσεις, όπου αυτές χρειάζονται, στις εντός σχεδίου πόλης περιοχές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ