Τάκης Θεοδωρικάκος: «Οφείλουμε να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να υπάρχει ασφάλεια στα Πανεπιστήμια, που είναι καθολικό αίτημα της ελληνική κοινωνίας”

φωτο αρχείου

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο.

Ο Υπουργός απάντησε σε ερωτήσεις για την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά Πανεπιστήμια και στην έναρξη της εκπαίδευσης των ΟΠΠΙ τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου.

« Οφείλουμε να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να υπάρχει ασφάλεια στα Πανεπιστήμια, που είναι καθολικό αίτημα της ελληνική κοινωνίας. Αμφιβάλει κανείς ότι η μέση ελληνική οικογένεια κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει τα παιδιά της να μπουν στο Πανεπιστήμιο. Και γιατί γίνεται όλο; Γιατί το Πανεπιστήμιο προσφέρει γνώση για να μπουν με περισσότερα εφόδια τα παιδιά στην αγορά εργασίας. Με αυτά τα δεδομένα το σύνολο των ελληνικών οικογενειών θέλουν το Πανεπιστήμιο να λειτουργεί κανονικά και με ασφάλεια» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην κατάσταση στα Πανεπιστήμια: «Νομίζω ότι πρέπει να δούμε τα θέματα με ψυχραιμία, με ηρεμία και με σχέδιο. Οφείλουμε να κάνουμε ότι περνάει από το δικό μας χέρι για να υπάρχει ασφάλεια στα πανεπιστήμια, για όλους τους φοιτητές, όλους τους καθηγητές, για τους εργαζόμενους στο Πανεπιστήμιο, για τις πρυτανικές αρχές. Η Ελληνική Αστυνομία έχει τη δυνατότητα πλέον να παρεμβαίνει όταν οι Πρυτανικές Αρχές, καταγγέλλουν παράνομες πράξεις. Επί των ημερών μου, τους τελευταίους δυόμιση μήνες, η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο της νομιμότητας έχει μπει 5 φορές, σε Πανεπιστημιακούς χώρους για να γκρεμίσει παράγκες. Γκρέμισε παράγκα στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου και στη συνέχεια τρεις φορές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου υπήρχε μια ψευτοκατάληψη επί 34 χρόνια που δημιουργούσε πρόβλημα στη λειτουργία του Πανεπιστημίου».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here