Τάκης Θεοδωρικάκος: «Ύψιστης σημασίας η ενημέρωση μαθητών και γονέων για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού και των κινδύνων διαδικτύου»

φωτο αρχείου

Στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας για τους κινδύνους του διαδικτύου και του σχολικού εκφοβισμού, ο Υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος μίλησε χθες σε δύο εκδηλώσεις. Στο 12ο Δημοτικό σχολείο Καλλιθέας και στο πολιτιστικό κέντρο της Νέας Σμύρνης σε εκδήλωση του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια. Ο κ.Θεοδωρικάκος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μαθητές και γονείς στο αμφιθέατρο του 12ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας για ζητήματα όπως τον σχολικό εκφοβισμό (bullying) και την αντιμετώπισή του, τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο και τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, την αθλητική βία, το ρόλο της αστυνομίας, των εκπαιδευτικών και των γονέων στην πρόληψη και αντιμετώπιση των καθημερινών κινδύνων με τους οποίους έρχεται αντιμέτωπη η μαθητική κοινότητα.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός, «η ενημέρωση των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών για την αντιμετώπιση θλιβερών φαινομένων όπως αυτά του σχολικού εκφοβισμού, των κινδύνων στο διαδίκτυο, της αθλητικής βίας, αποτελεί προτεραιότητα για την Πολιτεία . Η πρόληψη είναι καθοριστικής σημασίας για την ασφάλεια και όλοι οι μαθητές πρέπει γνωρίζουν τους κινδύνους και πώς να αντιδράσουν για να προστατευθούν, όταν βρεθούν αντιμέτωποι με κάποια παραβατική συμπεριφορά συνομήλικού τους ή ενήλικου».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ