Τέλος στις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους- Τέλος στην απαγόρευση της κυκλοφορίας ( από την Δευτέρα 28 Ιουνίου)

Απεργιακή συγκέντρωση απο το ΠΑΜΕ ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Έχοντας μια καλύτερη επιδημιολογική εικόνα , η χώρα μας επανέρχεται πια στην κανονικότητα όλο και περισσότερο. Ο εμβολιασμός είναι ένας από τους λόγους που η κατάσταση έχει καλυτερέψει. Έτσι, δεν θα είναι πια υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους .  Η άρση της απαγόρευσης ισχύει από την Πέμπτη 24 Ιουνίου . Το ανακοίνωσε σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κοροναϊό. Παράλληλα, ο ίδιος ανακοίνωσε πως από την Δευτέρα παύει να ισχύει και η απαγόρευση κυκλοφορίας. Πιο συγκεκριμμένα από Δευτέρα 28 Ιουνίου τίθενται σε ισχύ τα εξής μέτρα:

  • Η άρση του μέτρου του περιορισμού της νυχτερινής κυκλοφορίας (curfew).
  • Η εξαίρεση των πλήρως εμβολιασμένων εργαζομένων από την υποχρέωση διενέργειας self-  test σε χώρους εργασίας και των αθλουμένων σε γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού (και της δεύτερης δόσης εφόσον πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων).
  • Επίσης, αλλάζει και το πρωτόκολλο στην εστίαση με αύξηση του ανώτατου ορίου παρουσίας μέχρι δέκα (10) άτομα ανά τραπέζι, από έξι (6) άτομα που ισχύει σήμερα.
  • Σχετικά με τη λειτουργία των εξωτερικών χώρων δεξιώσεων, επιβεβαιώνεται ότι το ανώτατο όριο ατόμων θα είναι 300 άτομα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί και με τα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.
  • Σχετικά με τη λειτουργία των οργανωμένων παραλιών/ πλαζ ορίζεται μέγιστος αριθμός εκατόν είκοσι (120) ατόμων ανά 1.000τ.μ. επιφανείας παραλίας με ελεγχόμενη είσοδο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ