Τί δήλωσαν η Σοφία Ζαχαράκη και η Μαριλένα Σούκουλη κατά την επίσκεψή τους στο Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας Κορίνθου

Κατά την επίσκεψή τους, με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό χθες  στο Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών θυμάτων βίας στην Κόρινθο, η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη και η Βουλευτής Μαριλένα Σούκουλη  δήλωσαν αντίστοιχα:

Η κα Ζαχαράκη δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη για την παρουσία της στην Κόρινθο και για την ανάγκη δημιουργίας δόμων που θα έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο μετά τις αλλεπάλληλες κρίσεις. «Σήμερα  θα μιλήσουμε κυρίως για τις γυναίκες, για το κομμάτι της αντιμετώπισης της βίας και είμαστε εδώ, σε ένα κέντρο που υποδέχεται όλα αυτά τα αιτήματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα ενός ανθρώπου, ο οποίος ταλαιπωρείται και βασανίζεται. Ως κράτος σε όλες τις εκφάνσεις, είτε πρόκειται για την κεντρική εξουσία, ένα Υπουργείο, είτε για τις Δημοτικές Αρχές και για τις απαραίτητες Περιφερειακές Δομές που πρέπει οπωσδήποτε να οργανωθούν, έχουμε ήδη τα εργαλεία όπως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, τα επιδόματα για διαφόρων ειδών ανάγκες καθώς και τις δομές».

Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας αναφέρθηκε τέλος στην ανάγκη δημιουργίας Κέντρου Πρόνοιας και στην Πελοπόννησο. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον αριθμό 15900, που μπορεί να καλεί όποιος έχει υποστεί ή διαπιστώνει περιστατικά βίας κατά των γυναικών. Με την επίσκεψη στο συμβουλευτικό κέντρο Κορίνθου δόθηκε η ευκαιρία για μια αναλυτική παρουσίαση των παρεμβάσεων για την ψυχολογική, κοινωνική, νομική και ολιστική υποστήριξη των γυναικών.

 Από την πλευρά της η Βουλευτής  Κορινθίας Μαριλένα Σούκουλη τόνισε :«δεν υπάρχει ανάπτυξη αν δεν κάνουμε το  πρώτο βήμα, που είναι η αλληλεγγύη. Η αλληλεγγύη βοηθά έτσι ώστε να έχουμε την κοινωνική συνοχή». Δήλωσε επίσης ιδιαίτερα χαρούμενη που ο Δημήτρης Πτωχός ασπάζεται αυτήν την φιλοσοφία και υποστηρίζει τους κοινωνικά ευάλωτους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ