Τί δήλωσε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Ιωάννης Σκούρας, για τα μέτρα ασφαλείας εν’όψει του τελικού Uefa Europa Conference League

Σε δηλώσεις  του, σχετικά με μέτρα ασφαλείας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα πραγματοποιηθούν ενόψει του τελικού Uefa Europa Conference League, την Τετάρτη, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Ιωάννης Σκούρας ανέφερε:  “Όπως όλοι γνωρίζουμε, αύριο θα λάβει χώρα ένα σπουδαίο για τη χώρα μας αθλητικό γεγονός, ένας τελικός αγώνας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, στον οποίο μάλιστα θα αγωνισθεί και μια ελληνική ομάδα.

Πρόκειται για γιορτή του αθλητισμού την οποία οφείλουμε να προστατεύσουμε και να φροντίσουμε για την άψογη διεξαγωγή της, μιας και εικόνες από την πρωτεύουσα θα μεταδοθούν παγκοσμίως.

Για την Ελληνική Αστυνομία η διασφάλιση της διοργάνωσης και η ασφάλεια όλων των πολιτών, φιλάθλων και συμμετεχόντων σε αυτή αποτέλεσε εξ αρχής πρώτιστη προτεραιότητα.

Προς τον σκοπό αυτό καταρτίστηκε ειδικό σχέδιο, στο οποίο εξειδικεύονται, ανά περιοχή και τομέα, όλες οι απαραίτητες ενέργειες και επιχειρησιακές δράσεις καθώς και ο απαιτούμενος αριθμός προσωπικού που θα το εφαρμόσει.

Ενδεικτικά, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει:

• το σύνολο των αναγκαίων μέτρων, προσδιορίζοντας με σαφήνεια, τον αριθμό και τα καθήκοντα των εμπλεκομένων αστυνομικών και υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας,
• την εξασφάλιση συνθηκών ομαλής διεξαγωγής της αθλητικής αναμέτρησης και των παράλληλων εκδηλώσεων,
• την προστασία αθλητών και λοιπών αθλητικών παραγόντων, θεατών, επισήμων, αξιωματούχων, δημοσιογράφων κ.λπ.,
• την εξασφάλιση συνθηκών ομαλής συγκέντρωσης, παραμονής και μεταφοράς των φιλάθλων,
• την εξασφάλιση άνετης προσέλευσης – παραμονής και αποχώρησης των φιλάθλων από την εγκατάσταση, με ιδιαίτερη μέριμνα για άτομα με αναπηρία,
• την πρόληψη πράξεων βίας κατά προσώπων ή πραγμάτων και γενικότερα την αποτροπή και αποθάρρυνση έκνομων ενεργειών.

Ζητούμε για ακόμη μία φορά την κατανόηση και τη συνεργασία των κατοίκων της περιοχής. Καταλαβαίνουμε ότι η εφαρμογή αστυνομικών μέτρων εντός αστικού ιστού και ιδίως με την εφαρμογή εκτεταμένων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων δημιουργεί αναστάτωση στην καθημερινότητά τους, ωστόσο είναι απαραίτητο για την διασφάλιση της ασφαλούς και επιτυχούς έκβασης της διοργάνωσης.”

Λεπτομέρειες για τα μέτρα ασφαλείας  παρουσίασε κατόπιν  η Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ