Τί είναι η «Ηλεκτρονική Εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα του Βιβλίου Τσέπης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για Παιδιά και Εφήβους»;

Το Υπουργείο Υγείας συνδιοργάνωσε μαζί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μέσω του Γραφείου για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών στην Αθήνα, μια υβριδική εκδήλωση για την εγκαινίαση της «Ηλεκτρονικής Εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα του Βιβλίου Τσέπης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για Παιδιά και Εφήβους».

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, συμμετείχαν ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Φωφώ Καλύβα και ο Επικεφαλής του Γραφείου του ΠΟΥ/Ευρώπης για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών João Breda.

Η νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα στοχεύει στη βελτίωση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας και της ποιότητας της φροντίδας για κάθε παιδί και έφηβο σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Περιφέρεια του ΠΟΥ. Έχει σχεδιαστεί και απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες Υγείας που είναι υπεύθυνοι για την φροντίδα παιδιών και νέων.

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Είναι μεγάλη μου τιμή που φιλοξενώ στο Υπουργείο Υγείας αυτή την εκδήλωση. Θα ήθελα να σας χαιρετίσω και να σας συγχαρώ για την πρώτη επίσημη ανακοίνωση της εφαρμογής, της ψηφιοποίησης αυτού του βιβλίου, διότι το βιβλίο είναι πολύ σημαντικό, αλλά στην εποχή μας ό,τι δεν είναι ψηφιακό δεν πετυχαίνει. Και όταν κάτι είναι ψηφιακό, όλοι έχουν πρόσβαση σε αυτό, πολύ εύκολα, κάτι που μας βοηθάει να κάνουμε τη δουλειά μας με πολύ αποδοτικότερο τρόπο. Γνωρίζουμε ότι κάποιες συνήθειες διασφαλίζουν τη μακροχρόνια Υγεία. Οι πάροχοι Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αποτελούν την πρώτη γραμμή άμυνας αυτών των ηλικιακών ομάδων, στηρίζοντάς τους στο ταξίδι τους και αναγνωρίζοντας προβλήματα υγείας σε πρώιμο στάδιο. Δυστυχώς, παρά τη σημαντικότατη σπουδαιότητά της, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας συχνά υπολείπεται του επιπέδου που θα έπρεπε να διαθέτει. Αυτός είναι ο λόγος που αποτελεί κεντρική προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας και βεβαίως του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Δράσης 2020-2025 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και εργαζόμαστε αδιάκοπα για την ενίσχυσή της. Στο πλαίσιο του Εθνικού Αναπτυξιακού Προγράμματος 2021-2025, η Κυβέρνησή μας, υπό την ηγεσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι απολύτως αποφασισμένη να ενισχύσει την πυραμίδα της φροντίδας Υγείας. Φυσικά, η χρήση ψηφιακών μέσων είναι τεράστιας σημασίας για την επίτευξη αυτών των στόχων. Η εγκαινίαση της «Ηλεκτρονικής Εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα του Βιβλίου Τσέπης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για Παιδιά και Εφήβους» του ΠΟΥ/Ευρώπης μάς φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην κάλυψη των τωρινών ελλείψεων, παρέχοντας εύκολα προσβάσιμες οδηγίες στους επαγγελματίες υγείας για την πρώιμη ανίχνευση προβλημάτων Υγείας νέων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ