Τί είναι ο “προσωπικός αριθμός” που θα “μπει” στη ζωή μας στο τέλος του καλοκαιριού;

Ένα ακόμη βήμα για την απλοποίηση της καθημερινότητας του πολίτη και την μείωση έως την εξάλειψη της γραφειοκρατίας, προωθεί η κυβέρνηση. Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο Προσωπικός Αριθμός (Π.Α.) του πολίτη, ο οποίος θα τεθεί σε εφαρμογή στο τέλος του φετινού καλοκαιριού.

Πρόκειται, όπως αναφέρει το “Πρώτο Θέμα” για ένα εργαλείο-τομή στη ζωή των πολιτών, το οποίο θα διευκολύνει τις συναλλαγές τους με τους φορείς του δημόσιου τομέα, καθώς θα είναι ο μοναδικός αριθμός που θα χρειάζεται να γνωρίζουν και να θυμούνται. Έτσι, πλέον δεν θα χρειάζεται ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) ή ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή ο αριθμός αστυνομικής ταυτότητας κ.λπ., αλλά θα πρέπει κάθε πολίτης να θυμάται απλώς έναν και μοναδικό αριθμό, τον Προσωπικό Αριθμό του.

Ο Π.Α. θα είναι ο μοναδικός αριθμός που θα ταυτοποιεί τους πολίτες απέναντι στις κρατικές υπηρεσίες και θα χρησιμοποιείται σε όλες τις ηλεκτρονικές και φυσικές – προσωπικές συναλλαγές τους με το Δημόσιο. Ακόμη, ο Π.Α. θα είναι υποχρεωτικός για τις συναλλαγές με τους φορείς του Δημοσίου και θα αποτελεί στοιχείο επαλήθευσης του κάθε πολίτη. Επίσης, οι γονείς, πέρα από την έκδοση του προσωπικού τους Π.Α., υποχρεούνται να μεριμνήσουν και για την έκδοση Π.Α. στα ανήλικα προστατευόμενα μέλη τους (παιδιά κ.λπ.).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ