Τί θα κάνει η Δ.Ε.Υ.Α.Κορίνθου για αυτούς που υπερκαταναλώνουν νερό και αυτούς που δεν πληρώνουν; Δήμαρχος: «Είναι αδιανόητο να υπάρχουν οφειλές πάνω από 100.000,00€, να υπάρχουν καταναλωτές οι οποίοι δεν έχουν πληρώσει ποτέ νερό”.

Συνέντευξη Τύπου

“Το φαινόμενο των υπερκαταναλώσεων παρατηρείται κυρίως σε κάποια χωριά και λιγότερο στην πόλη της Κορίνθου”, δήλωσε χθες, στη συνέντευξη Τύπου για το θέμα του νερού ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης , θέλοντας να ενημερώσει τους πολίτες μέσω των Μ.Μ.Ε για το πρόβλημα αυτό και κυρίως για τους μεγαλοοφειλέτες και πρόσθεσε: «Είναι αδιανόητο ο Δήμος να μην ποτίζει δημοτικούς κήπους και γκαζόν για να εξοικονομούμε νερό από την ύδρευση και να βλέπουμε ασύστολη σπατάλη από ορισμένους συνδημότες, θεωρώντας ότι είναι πλεονέκτημά τους να καταναλώνουν όσο νερό θέλουν».

Για την αντιμετώπιση θα ληφθούν δύο συγκεκριμένα μέτρα. Διακοπές παροχής νερού υπερκαταναλωτών και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα αφαιρούνται τα υδρόμετρα.

Για τους μεγαλοοφειλέτες προχωρά η διαδικασία όπως είχε αναγγελθεί από τον Δήμαρχο και τα στελέχη της ΔΕΥΑΚ με τέσσερα μέτρα:

Εξόφληση ή ρύθμιση της οφειλής

Αφαίρεση υδρομέτρου.

Μεταφορά οφειλής στη Δ.Ο.Υ.

Δικαστικές ενέργειες

«Είναι αδιανόητο να υπάρχουν οφειλές πάνω από 100.000,00€, να υπάρχουν καταναλωτές οι οποίοι δεν έχουν πληρώσει ποτέ νερό. Αν κάποιος αυτό το θεωρεί σωστό και δίκαιο να το κάνει», επισήμανε ο Δήμαρχος.

Όσον αφορά τις ρυθμίσεις, αυτό που ισχύει με βάση την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α. Κορίνθου είναι 10% για τις οικίες και 20% για τις επιχειρήσεις ως προκαταβολή και έπειτα ρύθμιση του υπόλοιπου ποσού για 100 δόσεις και διαγραφή προσαυξήσεων όσων ανταποκρίνονται. Αν δεν πληρωθούν τρείς συνεχόμενες δόσεις γίνεται οριστική διακοπή με ταυτόχρονη αναβίωση του χρέους.

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο Δήμαρχος είπε: «Δείχνουμε όλη την καλή διάθεση, αναγνωρίζουμε τις οικονομικές δυσκολίες και είμαστε εδώ για να ρυθμίσουμε. Πάμε να αποδώσουμε δικαιοσύνη σε όλους τους πολίτες, είμαστε όλοι ίσοι.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ