Τί θα περιλαμβάνει το δημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς που θα κατασκευαστεί στην “Μπαθαρίστρα”;

Με χρηματοδότηση από το ΥΠ.Ε Σ και ιδίους πόρους ο Δήμος Κορινθίων  προχωρά στην ένταξη στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΧΙΙ, του έργου: «Κατασκευή πανσιόν φιλοξενίας αδέσποτων ζώων και δημοτικού κτηνιατρείου Δήμου Κορινθίων & Δήμου Βέλου Βόχας» συνολικού προϋπολογισμού 850.000 €, με δικαιούχο φορέα τη διαδημοτική συνεργασία Δήμου Κορινθίων και Βέλου Βόχας και φορέα υλοποίησης το Δήμο Κορινθίων.

Αναλυτικά οι πηγές χρηματοδότησης είναι :Υπουργείο Εσωτερικών: 744.000 €.Δήμος Κορινθίων: 106.000 (ίδιοι πόροι). Συνολικό Ποσό: 850.000 €

Το έργο αφορά στην κατασκευή Δημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς που θα αποτελεί χώρο προσωρινής παραμονής και περίθαλψης και θα εγκατασταθεί σε μισθωμένη έκταση εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμών, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Κορινθίων στη θέση «Μπαθαρίστα» .Συγκεκριμένα θα κατασκευαστούν 2 κτίρια καταφυγίων ζώων καθώς και ένα κτίριο που θα περιλαμβάνει ιατρείο, εγκαταστάσεις προσωπικού, γραφεία διοίκησης. Η δυναμικότητα του καταφυγίου θα είναι (76) θέσεων.

Παράλληλα ο Δήμος Κορινθίων εξασφάλισε από το ίδιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα επιπλέον χρηματοδότηση συνολικού ποσού 50.595 € που θα αφορά την προμήθεια εξοπλισμού για τη λειτουργία του ιατρείου, του χώρου του καταφυγίου και τη περισυλλογή και κάθε είδους δαπάνη που αφορά τη στείρωση αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ