Τί θα προσφέρει το ΚΕΠ Υγείας που θα λειτουργήσει σε λίγο καιρό στον Δήμο Κορινθίων ;

Το ΚΕΠ Υγείας που βρίσκεται σε διαδικασία προετοιμασίας από τον Δήμο Κορινθίων και θα λειτουργήσει σε 2 μήνες από σήμερα, είναι απαραίτητο και η δομή αυτή Υγείας είναι  σημαντική. Θα αποτελέσει μέρος ενός δικτύου 150 δήμων που υλοποιούν το πρόγραμμα, ενός Δικτύου Κοινωνικής Μέριμνας και Φροντίδας για τον Πολίτη που θα κάνει την Πρόληψη και την Προαγωγή της Υγείας πράξη και θα διασφαλίζει σε κάθε κοινωνία ένα υψηλό επίπεδο διαβίωσης και ποιότητας ζωής.Ποιά θα είναι όμως τα οφέλη για τον πολίτη; ο πολίτης πρόκειται να:

  • Ενημερώνεται μέσα από τα διεθνή διαγνωστικά πρωτόκολλα για τις προληπτικές εξετάσεις που οφείλει να κάνει.
  • Ενημερώνεται για τις λίστες των παροχών ιατρών και διαγνωστικών εργαστηρίων που συνεργάζονται με τα ΚΕΠ Υγείας και μπορούν να τον διευκολύνουν στις προληπτικές του εξετάσεις.
  • Ευπαθείς ανασφάλιστες ομάδες μπορούν να ωφεληθούν των υπηρεσιών πρόληψης και προαγωγής της Υγείας που συντονίζονται από τα ΚΕΠ Υγείας χωρίς οικονομική επιβάρυνση.
  • Δυνατότητα, μέσα από σύγχρονο ιατρικό λογισμικό, να αποκτήσει τον δικό του φάκελο Υγείας, που (αν το επιθυμεί) θα τον συμπληρώνει ο θεράποντας ιατρός ή ο πιστοποιημένος υπάλληλος των ΚΕΠ Υγείας.
  • Μπορεί να λάβει προσωποποιημένες υπηρεσίες προσανατολισμού για τους αρμόδιους υγειονομικούς φορείς σε περίπτωση που νοσήσει.
  • Ενημερώνεται για τα προγράμματα προαγωγής της Υγείας που διοργανώνονται από τα ΚΕΠ Υγείας και του δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης στη σύγχρονη γνώση και υιοθέτησης υγιεινών συμπεριφορών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ