Τί προβλέπει το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας και η νέα χρηματοδότηση από το “Πράσινο Ταμείο” για τον Δήμο Σικυωνίων;

Με νέα χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο» ο Δήμος Σικυωνίων θα προχωρήσει στην εκπόνηση Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας. Το Σχέδιο, όπως ανακοινώθηκε, αφορά σε έργα διαμόρ­φωσης ή ανακατασκευής των δημόσιων κοινόχρηστων χώρων, που προορίζονται για την κυκλοφορία των πεζών. Πλατείες, πεζόδρομους, πεζοδρόμια, νησίδες, χώρους πρασίνου και αλσών, στάσεων κ.ά. Οι παρεμβάσεις αποσκοπούν στο να εξασφαλίζεται η ελεύθερη όδευση των πεζών και κυρίως των ΑμεΑ (ράμπες πεζοδρομίων, ειδικές θέσεις στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ, πλάκες όδευσης τυφλών κ.ά.), αλλά και στην αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος με την τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, κάλαθοι αχρήστων, πινακίδες πληροφόρησης, κ.ά.).

Το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά τη ζωή των δημοτών και επισκεπτών στον δήμο Σικυωνίων με ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων φιλικών προς τα ΑμεΑ.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος,  δήλωσε για τη νέα χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε :«για τη δημοτική Αρχή παραμένει σταθερός ο στόχος της εξασφάλισης κάθε πιθανής χρηματοδότησης που συμβάλει στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και ενισχύει τις προσπάθειές μας για την εφαρμογή της βιώσιμης ανάπτυξης στον δήμο μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ