Τηλεδιάσκεψη για φυσικό αέριο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου: Τι ειπώθηκε στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη του Περιφερειάρχη και του Υπουργού

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα η προγραμματισμένη  τηλεδιάσκεψη  του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σρέκα μγια το θέμα του φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο.

Παράλληλα για το ίδιο θέμα ο κος Νίκας είχε τηλεφωνική επικοινωνία στη συνέχεια με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΔΑ Μάριο Τσάκα.

Όπως έκανε γνωστό η Περιφέρεια,   ο Περιφερειάρχης  δήλωσε ότι ο Υπουργός παρατήρησε ότι τόσο η ΔΕΔΑ όσο και οι ΡΑΕ είναι ανεξάρτητες Αρχές και -ως εκ τούτου- το υπουργείο δεν έχει καμία εμπλοκή στο συγκεκριμένο ζήτημα ,πέρα από τη δεδομένη θέση του ότι πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία του φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Από την πλευρά μας ως περιφερειακή Αρχή, σημείωσε ο Π. Νίκας, “εμμένουμε στην αρχική και πάγια δήλωσή μας ότι την πίστωση των 20.000.000 ευρώ που μάς ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το φυσικό αέριο θα τη διαθέσουμε μόνο στην ΔΕΔΑ. Σε διαφορετική περίπτωση, το εν λόγω κονδύλιο θα αξιοποιηθεί για την κατασκευή οδικών έργων στην Περιφέρειά μας”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ