Τηλεδιάσκεψη μετά την μεγάλη φωτιά: Ποιες οδηγίες και ποιες εντολές έδωσε ο Π. Νίκας στους Αντιπεριφερειάρχες  

Στη τηλεδιάσκεψη που  είχε  την Δευτέρα ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν κυρίως τους τρόπους κινητοποίησης των υπηρεσιών της Περιφέρειας μετά από πυρκαγιά.

Από τον Περιφερειάρχη, επισημάνθηκε η ανάγκη, αφ’ ενός για άμεση διενέργεια αυτοψιών ώστε σύντομα να προχωρήσει η συγκρότηση του σχετικού φακέλου καταγραφής των ζημιών και αφ’ ετέρου για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση πολιτών όσον αφορά στις αποζημιώσεις.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά , δόθηκαν εντολές από τον Π. Νίκα οι Π.Ε. να προβούν σε επιθεώρηση και καθαρισμούς των πρανών στο οδικό δίκτυο, ενώ τονίστηκε πως επιδιώκεται η στήριξη των εθελοντών και επιβάλλεται η άμεση οργάνωση των αποθηκών υλικού πρώτης ανάγκης σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Αναφορικά με τους δασικούς δρόμους, ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι η αρμοδιότητα ανήκει στη Δασική Υπηρεσία και στα κατά τόπους Δασαρχεία, προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια συνδράμει στον εξοπλισμό τους, γνωστοποιώντας ότι σύντομα θα γίνει η προμήθεια ενός ντρόουν για την επισκόπηση των δασικών εκτάσεων.

Επίσης ο κος Νίκας τόνισε πως   τα τελευταία χρόνια υπάρχει εγκατάλειψη της υπαίθρου, καθώς εκτάσεις παραμένουν ακαθάριστες και καταλαμβάνονται από άγρια βλάστηση, η οποία συντελεί στην ραγδαία εξάπλωση των πυρκαγιών .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ