Τιμήθηκαν και φέτος οι αριστεύσαντες της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σικυωνίων με τις Υποτροφίες του Ιδρύματος Μαυρουλιά

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν στο Κιάτο για μία ακόμη χρονιά, οι απονομές των υποτροφιών του Ιδρύματος Μαυρούλια. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον 1ο όροφο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σικυωνίων, “έναν χώρο-κόσμημα των γραμμάτων και της γνώσης, που γέμισε από τους υπότροφους, τις οικογένειες και τους φίλους τους”, όπως αναφέρει ο δήμος.

Ο δήμαρχος Σπύρος Σταματόπουλος στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στο ιστορικό της διεκδίκησης της περιουσίας Μαυρούλια, έναν αγώνα που ξεκίνησε το 2011 και τελικά, ο αγώνας δικαιώθηκε και το 2016 η περιουσία Μαυρούλια πέρασε οριστικά στον δήμο Σικυωνίων και ξεκίνησε η διαδικασία απονομής των υποτροφιών.

Ο σκοπός αυτών των υποτροφιών, σύμφωνα με την διαθήκη του αείμνηστου Γεωργίου Μαυρούλια, είναι να ενισχύσουν την εκπαίδευση και την ανάπτυξη των νέων ανθρώπων του δήμου Σικυωνίων και αντιπροσωπεύουν το μέλλον του τόπου.

Συνολικά απονεμήθηκαν 17 υποτροφίες, εκ των οποίων οι 4 αφορούσαν συνέχιση των υποτροφιών που είχαν δοθεί το 2021 και οι υπότροφοι αρίστευσαν στις επιδόσεις τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και οι 13 αφορούσαν τους αριστεύσαντες επιτυχόντες του 2022.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ