Τις έντονες ανησυχίες για το μέλλον του πρωτογενούς τομέα εξέφρασε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στην διευρυμένη συνεδρίαση της Κ.Ε.Ε.Ε. στο Επιμελητήριο Κορίνθου

Γιάννης Τρουπής: «Θα είμαστε καταναλωτές αλλά δε θα μπορούμε να αγοράσουμε»

Τις έντονες ανησυχίες για το μέλλον του πρωτογενούς τομέα εξέφρασε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής, κατά την τοποθέτησή του, στις εργασίες της διευρυμένης συνεδρίασης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, την Παρασκευή 5 Ιουλίου στην Κόρινθο υπογραμμίζοντας την ανάγκη για άμεσες δράσεις και αλλαγές πολιτικής στους τομείς της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα έχει υποτιμήσει τον ρόλο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο θα έπρεπε να είναι από τα πιο σημαντικά Υπουργεία.

Ο κ. Τρουπής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κλιματική αλλαγή και την έλλειψη νερού, «το οποίο ευτυχώς έχει περιληφθεί στην ατζέντα της σημερινής περιφερειακής αρχής» αναφέρει χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια υπογράμμισε την ανάγκη για κατανόηση του τι συμβαίνει στα κτήματα, τονίζοντας ότι αν συνεχιστεί η τρέχουσα τάση, οι τιμές βασικών προϊόντων θα τριπλασιαστούν. Επισήμανε, μεταξύ άλλων, δε ότι η υπό στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών επιδεινώνει το ζήτημα του νερού, με τους μετρητές να μην λειτουργούν σωστά και τον έλεγχο της κατανάλωσης να είναι ανύπαρκτος.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κλείνοντας, τόνισε ότι «αν δεν στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας, θα συνεχίσουμε να είμαστε καταναλωτές, αλλά δεν θα μπορούμε να αγοράσουμε».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ