Τι είναι το Ψηφιακό Μουσείο Νερού που θέλει να δημιουργήσει ο Δήμος Σικυωνίων ; – Τί έχει πει γι’ αυτό η Γιάννα Αγγελοπούλου;

Η χρηματοδότηση που πήρε πρόσφατα ο Δήμος Σικυωνίων από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»  για την  δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου Νερού  θα αναδείξει πολύ τον δήμο και τις ψηφιακές του δυνατότητες.

Το έργο αφορά στην ανάπτυξη ενός Ψηφιακού Μουσείου προβολής και ανάδειξης του ιστορικού και οικονομικού ρόλου των υδάτινων πόρων των περιοχών του Δήμου Σικυωνίων (Σικυώνα, Στυμφαλία και Φενεός), στη διαμόρφωση της τοπικής οικονομίας και την ενίσχυση της ελληνικής επανάστασης του 1821, αλλά και στη μεγάλη συμβολή τους στη δημιουργία και στήριξη του νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους από το 1830 και μετά.

Παράλληλα, θα δημιουργηθεί μια διαδικτυακή πλατφόρμα προβολής και προώθησης του πολιτιστικού αποθέματος της ευρύτερης περιοχής, η οποία θα αποτελέσει ένα σύγχρονο μέσο ανάδειξης των πολιτιστικών μνημείων, του πολιτιστικού πλούτου, των τουριστικών υποδομών και των αξιοθέατων του Δήμου Σικυωνίων μέσω ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης τελικού προορισμού.

Είναι ένα έργο φιλόδοξο και καινοτόμο που αποτελούσε πρόταση του Δήμου Σικυωνίων στην επιτροπή «Ελλάδα 2021» ήδη από τον Ιούλιο του 2020. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο Δήμος , η πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου είχε επανειλημμένως αναφερθεί προς το δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο με κολακευτικά σχόλια για την πρόταση δημιουργίας του Ψηφιακού Μουσείου Νερού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ