Τι εξοικονομεί μια οικογένεια αγοράζοντας από το “καλάθι” και πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το Market Pass;

Ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, απαντώντας στο  ερώτημα, τι εξοικονομεί μια οικογένεια αγοράζοντας από το καλάθι, τόνισε πως μία τετραμελής οικογένεια κερδίζει περίπου 80 ευρώ τον μήνα. Μαζί με την κάρτα αγορών, για την οποία ξεκινούν οι αιτήσεις στις επόμενες ημέρες και έως 3 Μαρτίου θα γίνει η καταβολή των ποσών, το Market Pass, θα δώσει ένα ποσό το οποίο είναι 10% στις αγορές των καταναλωτών. “Για μία τετραμελή οικογένεια αυτό σημαίνει 52 ευρώ και αν χρησιμοποιεί η ίδια η οικογένεια και το καλάθι μπορεί να έχει ένα όφελος 80 ευρώ. Δεν μπορούμε 100% να καλύψουμε την ακρίβεια. Θα ήταν ψέματα να το πούμε, αλλά κάνουμε κάθε τι, ό,τι μπορούμε, προκειμένου να στηρίξουμε τα νοικοκυριά” τόνισε ο κ. Παπαθανάσης.

Σε 6-7 ημέρες θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για την χορήγηση του Market Pass, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός και ο τρόπος υποβολής της αίτησης θα είναι ανάλογος με το Fuel Pass.

“Εάν επιλέξουμε να πιστωθούν τα χρήματα σε λογαριασμό IBAN, θα έχουμε μία μείωση 20%, αλλά θα καταβληθούν τρεις μήνες μαζί, δηλαδή Φεβρουάριος, Μάρτιος, Απρίλιος σε μία καταβολή στις 3 Μαρτίου και αφορά το 85% των συμπολιτών μας. Αυτό είναι που θέλουμε να κάνουμε, να στηρίξουμε πραγματικά τα νοικοκυριά και το έχουμε πει ότι αυτό το 10% είναι καλύτερο από το 7% που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ ως μείωση του ΦΠΑ” προσέθεσε ο κ. Παπαθανάσης. “Οι πολίτες μπορούν άρα να επιλέξουν είτε να καταβληθούν τα χρήματα στο λογαριασμό IBAN, διαφορετικά στην άυλη κάρτα πρέπει να τα χρησιμοποιήσουν σε αγορές σε σουπερμάρκετ, οπωροπωλεία, παντοπωλεία, κρεοπωλεία αλλά και σε λαϊκές αγορές που όπου οι έμποροι και οι παραγωγοί έχουν POS” συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα  διαρκέσει έξι μήνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ