Τι λέει το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης για το  υπαίθριο εμπόριο που έχει προκαλέσει αντιδράσεις ;

Το νέο νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο που αποφάσισε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων  και ψηφίστηκε από το Υπουργικό συμβούλιο ,φαίνεται πως δεν έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τους παραγωγούς και τους εμπόρους , αφού ήδη υπάρχουν οι πρώτες αντιδράσεις. Αντιδράσεις υπάρχουν επίσης και από την Αντιπολίτευση .

Τι προβλέπει όμως το Νομοσχέδιο;  Όπως διαβάζουμε, με το νομοσχέδιο αυτό, ρυθμίζονται οι διαδικασίες άσκησης υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων, τα κριτήρια συμμετοχής, τα μέσα εποπτείας, καθώς και η εισαγωγή στο εθνικό δίκαιο υπαίθριων δραστηριοτήτων για την προώθηση της ελληνικής κουζίνας και των ελληνικών προϊόντων. Οι δραστηριότητες που ρυθμίζονται αφορούν α) στις λαϊκές αγορές, β) τις εμποροπανηγύρεις γ) το στάσιμο και πλανόδιο εμπόριο, δ) άλλες υπαίθριες αγορές και ε) το street food market. Με το νομοσχέδιο αυτό επιχειρείται -όπως τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος – ουσιαστική αναβάθμιση των υπαίθριων δραστηριοτήτων μέσω: α) της επαγγελματικοποίησης των συμμετεχόντων, β) της ψηφιακής αδειοδότησης, διαλειτουργικότητας  και εποπτείας, γ) της λειτουργικής αυτονομίας, δ) της έντασης του ανταγωνισμού και ε) της διαφάνειας στις συναλλαγές.

Σύμφωνα  δε με την κυβέρνηση,  “οι προωθούμενες μεταρρυθμίσεις κρίνονται αναγκαίες,  γιατί μεταξύ  άλλων οι λαϊκές αγορές παρουσιάζουν μια στάσιμη εικόνα, αναντίστοιχη τόσο με τις καταναλωτικές ανάγκες, όσο και με τις τάσεις των εμπορικών καταστημάτων”.

Για την κυβέρνηση, τελικός στόχος είναι οι υπαίθριες αγορές να αποτελέσουν μία σύγχρονη μορφή εμπορικών δραστηριοτήτων, με βιώσιμο εισόδημα .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ