Τι συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την μετακίνηση των μαθητών με αναπηρία  

Η εισήγηση της Περιφερειακής Αρχής εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, στην κατεπείγουσα συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 5 Μαρτίου, το θέμα της οποίας αφορούσε στη μετακίνηση των μαθητών με αναπηρία.

Στην τοποθέτησή του προς το σώμα, ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σημείωσε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για το θέμα αυτό, επισημαίνοντας ωστόσο ότι μέχρι στιγμής δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα, όπως φαίνεται από συνολικά 11 έγγραφα, τόσο των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης από τις 5 Περιφερειακές Ενότητες, όσο και του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε, αναφέρει η Περιφέρεια, ότι « υπεύθυνες για την μεταφορά των μαθητών είναι οι Διευθύνσεις Οικονομικών σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, υπογραμμίζοντας ότι αρμόδια για να προτείνει στο Υπουργείο Εσωτερικών αλλαγές, προσαρμογές και ρυθμίσεις είναι σύμφωνα με το νόμο η ΠΟΔΕ (Περιφερειακή Ομάδα Διοίκησης Εργου) -“ούτε ο Περιφερειάρχης, ούτε το Περιφερειακό Συμβούλιο, ούτε και η Οικονομική Επιτροπή”.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας έκανε αναφορά σε σειρά πραγματικών προβλημάτων τα οποία, όπως είπε, θα πρέπει να εξετάσει η ΠΟΔΕ, όπως -μεταξύ άλλων-, η αύξηση του γονεϊκού επιδόματος ώστε να μπορούν οι γονείς να μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους κλπ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ