Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου στο Νοσοκομείο Κορίνθου και το Ι.Ν Αγίων Αναργύρων και η “Θεοπροσφορά” στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη

φωτο: Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου τελέστηκε κι εφέτος το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης, 1 Μαΐου 2024, στο Νοσοκομείο Κορίνθου και στον εκεί Ι. Ναό των Αγίων Αναργύρων, από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο και τους Ιερείς της πόλεως της Κορίνθου.

Η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου αναφέρει : “Την ευλογία του Αγ. Ελαίου και τις αναστάσιμες ευχές και ευλογίες του Ποιμενάρχου μας έλαβαν εκτός από τους ασθενείς, που περιθάλπονται στο Ίδρυμα και τους συγγενείς τους, ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γρηγόριος Καρπούζης, μέλη του Δ.Σ., οι παριστάμενοι θεράποντες ιατροί και το προσωπικό του Νοσοκομείου, καθώς και οι προσερχόμενοι προς αυτό πιστοί.

Εν συνεχεία και ώρα 16:00 ο Μητροπολίτης μας και οι συνοδοί Ιερείς του τέλεσαν το Ιερό Ευχέλαιο, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου με κάθε επισημότητα και με την δέουσα εκκλησιαστική κατάνυξη. Ο Ποιμενάρχης μας δοξολογώντας το Όνομα του Θεού για τις δωρεές του ομίλησε τόσο στο Νοσοκομείο όσο και στον Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου για το Μυστήριο του Ι. Ευχελαίου που τελείται εις ίαση ψυχής και σώματος, και αποτελεί ένα δώρο του Θεού για όλους μας ιδιαιτέρως στην εποχή μας, που ο κόσμος πάσχει από ψυχικά, πνευματικά και σωματικά νοσήματα. Ο Ποιμενάρχης μας επεσήμανε ότι τελούμε το Ι. Ευχέλαιο με την ελπίδα και την προσδοκία να απαλειφθούν οι ασθένειες, να γίνουμε υγιείς, να δοξάζουμε τον Θεό και να τιμούμε με την αγάπη μας τους συνανθρώπους μας. Ολοκλήρωσε την ομιλία του ευχόμενος προς άπαντες να αποκτήσουν τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος «ἀγάπη, χαρά, εἰρήνη, μακροθυμία, χρηστότης, ἀγαθωσύνη, πίστις, πρᾳότης, ἐγκράτεια» (Γαλ. ε’, 22-23), ώστε να καταστούν υγιείς ψυχή τε και σώματι!

Ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος τέλεσε το Ι. Μυστήριο του Ευχέλαιου στην Ι. Μονή Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου, πλαισιούμενος από τους αδελφούς αυτής και τον Διάκονο π. Χρίστο Χίλια.”

Η Θεοπροσφορά 

Για την φετινή προσφορά τροφίμων η “Θεοπροσφορά” αναφέρει: “Προετοιμαζόμενοι να εορτάσουμε την Ανάσταση του Κυρίου μας στην Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων «Η ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ», από την 1η Απριλίου 2024 έως και την Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου 2024, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε και προσφέραμε με αξιοκρατικά κριτήρια τρεις (3) τόννους κρέατα και κοτόπουλα και οκτώ (8) τόννους τρόφιμα, ώστε κι εφέτος οι πάσχοντες και αναξιοπαθούντες αδελφοί μας, στην περιοχή της Κορινθίας, να αισθανθούν ότι η «μάνα» Εκκλησία, ιδιαίτερα τούτες τις δύσκολες μέρες, ενδιαφέρεται γι’ αυτούς και δεν τους εγκαταλείπει ποτέ μόνους.

Εκτός από τις Ενορίες της πόλεως της Κορίνθου, που ενίσχυσαν το κατάστημα μας με ελαιόλαδο και τρόφιμα, οι μεγάλοι μας χορηγοί ήταν, όπως πάντοτε, παρόντες με την αξιοθαύμαστη και φιλάνθρωπη παρουσία τους. Η Ιερά Βασιλική και Πατριαρχική Μεγίστη Μονή του Βατοπαιδίου Αγίου Όρους προσέφερε σημαντική ενίσχυση δίνοντας δύο (2) τόννους κοτόπουλα, καθώς επίσης και η Κορινθιακή Εταιρία «ΦΑΡΜΑ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε» για πολλοστή φορά κατέστη αρωγός στην σημαντική φιλανθρωπική προσπάθεια μας, αλλά και ο «Όμιλος Πιέτρη» με χιλιάδες μερίδες ζεστού φαγητού.

Οι υπεύθυνοι Ιερείς και οι εθελοντές της «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑΣ» αισθανόμαστε την ιερή υποχρέωση να ευχαριστήσουμε όλους τους ανωτέρω αλλά και τους χιλιάδες φιλάνθρωπους ιδιώτες Κορινθίους για την αγάπη τους και την έμπρακτη στήριξη τους στο μεγάλο έργο της «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑΣ», που με ταπεινότητα και προσήλωση υλοποιεί την απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου «κανείς πεινασμένος στην Κορινθία μας», ιδιαιτέρως δε τις Άγιες αυτές ημέρες του Πάσχα!

Ευχόμαστε σε όλον τον κόσμο «Καλή Αγία Ανάσταση», με τις ευλογίες του Αναστάντος Ιησού Χριστού και Υγεία προσωπική και οικογενειακή!”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ