Το Κέντρο Υγείας Κορίνθου έχει τη στήριξη του Δήμου στο δύσκολο έργο του εν μέσω πανδημίας – Έλεγχοι για COVID-SARS-2 στο Β’ ΚΑΠΗ Κορίνθου

 Το Κέντρο Υγείας Κορίνθου, στο δύσκολο έργο που καλείται κάθε λεπτό να επιτελέσει, εν μέσω πανδημίας, έχει αρωγό , εκτός από το κράτος και τον Δήμο Κορινθίων. Είναι η βοήθεια που έχει σε τοπικό επίπεδο. Ειδικότερα, στο δεύτερο κύμα της πανδημίας , με κάθε τρόπο  ο Δήμος παρέχει  κάθε διευκόλυνση και υποστήριξη . Εξάλλου ο Δήμος συνδράμει από την πρώτη στιγμή της υγειονομικής κρίσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο Δήμος, από τις 14 Δεκεμβρίου «ο δήμος συνεργάζεται με την μονάδα Υγείας στην λήψη δειγμάτων για τον SARS-COV-2 διαθέτοντας τον χώρο του 2ου ΚΑΠΗ Κορίνθου (Σίνα & Στεφάνου).

Με την φροντίδα του δήμου στο χώρο έγιναν επεμβάσεις ώστε να πληροί τα υγειονομικά κριτήρια. Ο χώρος ελέγχθηκε και εγκρίθηκε από την Επιτροπή Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Κορίνθου.  Για όλο το διάστημα που θα πραγματοποιείται η λήψη δειγμάτων ο δήμος έχει την ευθύνη για την καθαριότητα ενώ υποστηρίζει την δράση με καθημερινή παρουσία Κοινωνικής Λειτουργού. Το Κέντρο Υγείας Κορίνθου υλοποιώντας το πρόγραμμα λήψης δειγμάτων ιχνηλάτησης για τον SARS-COV-2  διαθέτει ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, αναλώσιμα, ΜΑΠ και κοινωνική λειτουργό. Τα test διατίθενται από την υγειονομική Περιφέρεια.

Η λήψη δειγμάτων για τους πολίτες που ενδιαφέρονται, γίνεται καθημερινά από τις 08:30 π.μ έως τις 11:00 π.μ  κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα 27410 26412.»

Το αμέσως  επόμενο διάστημα,  πρόκειται να λειτουργήσει εμβολιαστικό κέντρο εντός της δομής του Κέντρου Υγείας Κορίνθου σε συνεργασία με τις  ΤΟΜΥ 1 και 2.

Ο Δήμος Κορινθίων, γνωρίζοντας την σπουδαιότητα των υπηρεσιών της δομής και αναγνωρίζοντας τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτό επιτελείται, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Υπεύθυνη Επιστημονικής Λειτουργίας του Κέντρου κ. Βασιλική Παπακωνσταντίνου παρέχοντας οποιαδήποτε βοήθεια, παρέμβαση και  δράση  του ζητηθεί .

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ