Το μήνυμα του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων για την παγκόσμια ημέρα νερού

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων αναφέρει σχετικά με την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Νερού: 

” Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ για να μας υπενθυμίζει την αξία του νερού και να μας ενεργοποιήσει για την ανάληψη δράσης με σκοπό την αντιμετώπιση της κρίσης γύρω από την επάρκεια και τις χρήσεις του.
Η σημερινή ημέρα είναι μια ημέρα μηνυμάτων με αποδεκτές όλους μας. Τα τελευταία πέντε χρόνια, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων συμμετέχει κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου, στην Παγκόσμια Ημέρα Νερού, στη γιορτή που διοργανώνει στο κέντρο της Αθήνας ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, με όλους τους Δήμους – μέλη του Συνδέσμου και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ιαματικών Πόλεων Θερμαλισμού EHTTA Thermal Friends. Φέτος, η πανδημία του Covid-19 δεν μας επιτρέπει να γιορτάσουμε όπως κάθε άλλη χρονιά.
Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων είναι προικισμένος με έναν μοναδικό συνδυασμό βουνού – θάλασσας, με το πλούσιο δάσος των Γερανείων, τα ιαματικά και φυσικά μεταλλικά νερά. Ο Δήμος μας είναι ένας τόπος πλούσιος σε υδάτινους πόρους, επιφανειακούς και υπόγειους όπου σε συνδυασμό με τους υπόλοιπους φυσικούς πόρους αποτελούν το συγκριτικό μας πλεονέκτημα.
Με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, την ποιότητα και την επάρκεια νερού, την ανάπτυξη των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης στοχεύουμε στον περιορισμό του χρόνου εξυπηρέτησης των δημοτών και του χρόνου αντιμετώπισης των βλαβών. Η χρηστή διαχείριση και εκμετάλλευση του νερού πρέπει να γίνει βίωμα και υπόθεση όλων μας. Ο σεβασμός, η προστασία του και η ορθολογική διαχείριση του είναι καθήκον και αποτελεί ευθύνη όλων μας προκειμένου να το διαφυλάξουμε και να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ