Το μήνυμα του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας για τη σημερινή ημέρα, παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη, αναφέρει σε μήνυμά του τα εξής:

«14 ΙΟΥΝΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ»
“Η σημασία της εθελοντικής προσφοράς αίματος, αναγνωρίστηκε ως ανεκτίμητο δώρο στην κοινωνία, πριν από 20 χρόνια τον Μάιο του 2005, κατά την 58η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας, στην οποία μετείχαν οι Υπουργοί Υγείας από όλο τον κόσμο. Τότε, καθιερώθηκε η 14η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, μια ημέρα όπου εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στους αιμοδότες σε όλο τον κόσμο.
Το μήνυμα της φετινής ημέρας: «20 χρόνια προσφοράς: Σας ευχαριστούμε, αιμοδότες!» τιμά το ορόσημο της 20ής επετείου και τη βαθιά επίδραση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στις ζωές των ασθενών και των δοτών, παρακινώντας παράλληλα, ακόμα περισσότερα άτομα να συμμετέχουν στο παγκόσμιο κίνημα της αιμοδοσίας ξεπερνώντας διαχωρισμούς και προκαταλήψεις.
Δράττουμε την ευκαιρία να εξυμνήσουμε το μεγάλο έργο που προσφέρει διαχρονικά από το 1987 ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης «Οι Φίλοι της Ζωής». Έχοντας σταθεί κοινωνικά δίπλα στους πολίτες πολύτιμες δράσεις, δηλώνουμε ανοιχτά τη στήριξή μας και προσδοκούμε σε άμεση συνεργασία.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας συμπράττει όλα αυτά τα χρόνια με κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς του τόπου μας, συνδιοργανώνοντας αιμοδοσίες που ενισχύουν τη προστασία των συμπολιτών μας.

Για το ΔΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΜΕΛΛΟΣ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΕΡΓΕΝΤΑΝΗΣ”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ