Το μήνυμα του Υφυπουργού Νίκου Ταγαρά για την 3η Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νίκος Ταγαράς με αφορμή την σημερινή ημέρα Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, αναφέρει σε μήνυμά του:
“3 Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Οι συνάνθρωποι μας με ειδικές ανάγκες δίνουν τη μάχη της ζωής σε δύσκολες συνθήκες. Ο καθημερινός τους αγώνας, αποτελεί παράδειγμα κουράγιου και δύναμης για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της ζωής.
Θεμελιώδες δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία και των εμποδιζόμενων ατόμων είναι να μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα και εμείς οφείλουμε να διασφαλίσουμε την αξιοπρέπεια και ευημερία τους.
Γι’ αυτό όλα τα κτίρια, νέα ή παλιά, όπως και όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι, δημόσιοι ή ιδιωτικοί πρέπει να είναι προσβάσιμοι για όλους.
Με Υπουργική Απόφαση δίνουμε στους μελετητές και τους κατασκευαστές έργων τον απαραίτητο «οδηγό» με τις Τεχνικές Προδιαγραφές ώστε να γίνουν τα κτίρια και οι κοινόχρηστοι χώροι προσβάσιμοι για όλους και ιδίως για τις πιο ευάλωτες ομάδες πληθυσμού όπως είναι τα άτομα με αναπηρίες και τα εμποδιζόμενα άτομα.
Είναι καθήκον όλων μας, όλης της Πολιτείας, να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζονταν μέχρι σήμερα τα κτίρια και ο δημόσιος χώρος.
Είναι χρέος μας προς τους συμπολίτες μας καθώς η ελεύθερη μετακίνησή τους αποτελεί ζήτημα ισονομίας!
Η σχετική Υπουργική Απόφαση έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β’ 5045/01.11.2021).”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here