Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Ξυλόκαστρο επισκέφθηκαν παιδάκια από το Δημοτικό Σχολείο Τέμενης Αιγίου

Την Τετάρτη 24 Μαΐου το Δημοτικό Σχολείο Τέμενης Αιγίου επισκέφθηκε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Ξυλόκαστρο. “Τα 90 παιδιά, χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης (κράνη και ποδήλατα), συζήτησαν για τους βασικούς κανόνες οδικής κυκλοφορίας και τους εφάρμοσαν στην πράξη μέσα στον χώρο του Πάρκου. Τον συντονισμό και την εκμάθηση της σωστής οδικής συμπεριφορά που πρέπει να έχουν μικροί και μεγάλοι ανέλαβε ο κ. Χρήστος Ζάρρος.” όπως μας ενημερώνει ο δήμος.

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής μας – Μια σύντομη γνωριμία

Ο Δήμος σε σημερινή του ανακοίνωση αναφέρει ακόμη: “Λίγοι γνωρίζουν ότι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης αποτελεί το μοναδικό θεματικό πάρκο για την κυκλοφοριακή αγωγή στη Βόρεια Πελοπόννησο. Βρίσκεται στην περιοχή της Μαρίνας Ξυλοκάστρου, μέσα στο ειδικά διαμορφωμένο «Ξύλινο Πάρκο» Άθλησης – Αναψυχής – Επιμόρφωσης, το οποίο εγκαινιάστηκε το 2002.

Η διαδραστική εμπειρία και ο στόχος αυτής

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που επισκέπτονται το πάρκο βιώνουν μια μοναδική διαδραστική εμπειρία επιμόρφωσης και παιχνιδιού. Η γνώση που λαμβάνουν αφορά σε θέματα Οδικής Συμπεριφοράς και Ασφάλειας κι επιτυγχάνεται με την πρακτική εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Στόχος είναι οι μικροί μας φίλοι να αναπτύξουν στάσεις και δεξιότητες σωστής οδικής συμπεριφοράς, ώστε να μπορούν να κυκλοφορούν με ασφάλεια στις πραγματικές συνθήκες, είτε πεζή είτε με ποδήλατο.

Τι βρίσκουν οι μικροί μας επισκέπτες στο Πάρκο

Στον χώρο του πάρκου υπάρχουν δρόμοι, πεζοδρόμια, διαβάσεις πεζών, νησίδες διαφόρων τύπων, ποδηλατολωρίδες, κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση. Διατίθεται επίσης τροχαίος εξοπλισμός, όπως ποδήλατα και ηλεκτροκίνητα παιδικά οχήματα.”

Αξίζει και πρέπει να τον επισκεφθείτε για να μάθετε περισσότερα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ