Το πρώτο έργο του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” συνολικού προϋπολογισμού 3.747.000,00€

Την ένταξη του έργου “Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος ασύρματου έλεγχου καταναλώσεων ύδρευσης πόλης Λουτρακίου” της Δ.Ε.Υ.Α. Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων στον Άξονα «Περιβάλλον» Προγράμματος “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”, προϋπολογισμού 3.747.000,00€ με ΦΠΑ, ενέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών   με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Στέλιου Πέτσα. Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος, είναι το πρώτο έργο που εντάσσεται εκεί, «το προτεινόμενο έργο αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ενός συνολικού προτεινόμενου συστήματος που περιλαμβάνει την εγκατάσταση ενός συνόλου ολοκληρωμένων λογισμικών διαχείρισης κατανάλωσης στον Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου (ΚΣΕ) στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Λ-ΑΓ.Θ., το οποίο θα συλλέγει και θα επεξεργάζεται δεδομένα από τους Τοπικούς Σταθμούς Ελέγχου Κατανάλωσης (ΤΣΕΚ), τους Μετρητές Κατανάλωσης και τους Φορητούς Σταθμούς Ελέγχου (Φ.Σ.Ε.).

Στόχος του έργου είναι η ολοκλήρωση ενός συστήματος διαχείρισης υδατικών πόρων (ποσοτικά και ποιοτικά) για την πόλη του Λουτρακίου που σκοπό θα έχει την εξασφάλιση της επάρκειας και της ποιότητας του παρεχόμενου νερού που με τη σημερινή λειτουργία του δικτύου δεν εξασφαλίζεται.» «Αναλυτικότερα, οι επιδιωκόμενοι στόχοι του συστήματος είναι ο απομακρυσμένος έλεγχος και παρακολούθηση των εγκαταστάσεων από τον Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου, η συνεχής αυτοματοποιημένη παρακολούθηση της κατανάλωσης με στόχο την επίτευξη εξοικονόμησης, η μείωση των διαρροών και η σύγκλιση του υδατικού ισοζυγίου, καθώς επίσης, ο εντοπισμός τυχόν διαρροών .»

Γ. Γκιώνης: “Ο Δήμος έχει καταθέσει μια σειρά προτάσεων χρηματοδότησης για την υλοποίηση έργων με αναπτυξιακό χαρακτήρα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των δημοτών μας”

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, για την ένταξη του σημαντικού αυτού έργου στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”. Ο Δήμος έχει καταθέσει μια σειρά προτάσεων χρηματοδότησης για την υλοποίηση έργων με αναπτυξιακό χαρακτήρα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των δημοτών μας. Η προτεινόμενη παρέμβαση αποτελεί ένα εμβληματικό έργο ύδρευσης καθώς με την ολοκλήρωσή του εξασφαλίζεται η ορθολογική διαχείριση των διαθέσιμων φυσικών πόρων και η επαρκής ποσότητα και ποιότητα νερού για ανθρώπινη κατανάλωση στην περιοχή του Δήμου και ιδιαίτερα στην πόλη του Λουτρακίου”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ