“Το πρώτο ψηφίο του αυξημένου κατώτατου θα αρχίζει από 8 από την 1η Απριλίου, με στόχο στο τέλος της τετραετίας να φθάσει τα 950 €”

Αναμένοντας μέχρι τις 22 Μαρτίου, οπότε και θα γίνουν οι ανακοινώσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού ώστε να ισχύσει από 1ης Απριλίου, ο Υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ότι το πρώτο ψηφίο του αυξημένου κατώτατου «θα αρχίζει από 8» με στόχο στο τέλος της τετραετίας να φθάσει τα 950 ευρώ.

Για τον νέο κατώτατο μισθό, όπως αναφέρει σήμερα το “Πρώτο Θέμα” , ο κ. Χατζηδάκης εκτίμησε ότι «η αύξηση του κατώτατου μισθού θα ανακοινωθεί στο τέλος Μαρτίου έτσι ώστε να ισχύσει η αύξηση από 1η Απριλίου» και πως θα είναι άνω των 800 ευρώ. «Το πρώτο ψηφίο του κατώτατου μισθού θα ξεκινάει από οκτώ αλλά υπάρχει διαβούλευση με τους φορείς και παραμένει στόχος της κυβέρνησης μέχρι το τέλος της τετραετίας να πάμε στα 950 ευρώ», υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης.

Αναφερόμενος στον μέσο μισθό επισήμανε ότι έχει αυξηθεί περίπου 20% τα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ. «Παραλάβαμε τον μέσο μισθό 1046 ευρώ και τώρα είναι 1258 ευρώ, σχεδόν 20% αύξηση».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ