Το στάδιο Αρχαίας Νεμέας ανοίγει ξανά : Χρ. Δήμας: “Καταφέραμε να εξασφαλιστεί η φύλαξη του χώρου”- “Είναι κάτι που όλοι μας οφείλαμε στο Στέφανο!””

Ο Αρχαιολογικός χώρος της Νεμέας και ο αείμνηστος Στέφανος Μίλλερ

Το στάδιο Αρχαίας Νεμέας ανοίγει ξανά αύριο (1.2.2023) τις πύλες του για να υποδεχτεί τους επισκέπτες του! Την είδηση  μάθαμε πριν από λίγο, από την ανάρτηση που έκανε ο Υφυπουργός Χρίστος Δήμας ο οποίος ασχολείται συνεχώς με το θέμα . Ο κος Δήμας δεν παραλείπει να μνημονεύσει τον αείμνηστο Αρχαιολόγο και φιλέλληνα Στέφανο Μίλλερ που έκανε για πολλά χρόνια ανασκαφές στη Νεμέα και αφιέρωσε τη ζωή του στην περιοχή και την ανάδειξη του Αρχαιολογικού της πλούτου.  Ο κος Δήμας αναφέρει:

“Μετά από συντονισμένες προσπάθειες καταφέραμε να εξασφαλιστεί η φύλαξη του χώρου, μια απαραίτητη προϋπόθεση για το άνοιγμα και την ομαλή λειτουργία του Μουσείου και του αρχαιολογικού χώρου ευρύτερα.

Θέλω να ευχαριστήσω το Σύλλογο Αναβίωσης Νέμεων αγώνων και προσωπικά τον κ. Βασίλη Φουρλή που στηρίζουν διαχρονικά την Αρχαία Νεμέα.

Επίσης να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας και ειδικότερα την διευθύντρια Παναγιώτα Κασίμη, την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Διδασκάλου για την άψογη συνεργασία που είχαμε.

Δήμος Νεμέας

Η Αρχαία Νεμέα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Η σπουδαιότητα του Μουσείου, ο ναός του Δία και το Στάδιο προσελκύουν το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών ετησίως από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθιστώντας τη περιοχή μας πολιτιστικό πόλο έλξης.

Είναι κάτι που όλοι μας οφείλαμε στο Στέφανο!”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ