«Το Χαμόγελο του Παιδιού» 20 χρόνια δίπλα σε κάθε παιδί που εξαφανίζεται και την οικογένειά του…”

Με αφορμή την 25η Μαϊου Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά , το «Χαμόγελο του Παιδιού», μεταξύ άλλων αναφέρει σε δελτίο Τύπου:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με αφορμή την 25η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά και διανύοντας τον 20ό χρόνο που βρίσκεται σταθερά, πιστοποιημένα και σε συνεργασία με κάθε αρμόδιο φορέα στην Ελλάδα και διεθνώς, δίπλα σε κάθε παιδί και έφηβο που αγνοείται και την οικογένειά του, σχεδίασε και παρουσιάζει ένα οδοιπορικό στις δράσεις και υπηρεσίες που παρέχει, σε κάθε σημείο της χώρας, κάθε στιγμή.

Τι πραγματικά συμβαίνει από τη στιγμή που «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα λάβει μία κλήση και θα αναλάβει να διαχειριστεί την εξαφάνιση ενός παιδιού ή ενός ενήλικα που βρίσκεται σε κίνδυνο, μέχρι τη στιγμή που θα επιστρέψει με ασφάλεια στο σπίτι του;

Ποιος ο ρόλος του Οργανισμού και της εξειδικευμένης επιστημονικής ομάδας του? Ποια η συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία? Ποια η συμμετοχή και η αξία των διεθνών συνεργασιών? Πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή της κοινωνίας στην αναζήτηση ενός συνανθρώπου μας που αγνοείται? Πόσο καθοριστικό ρόλο μπορεί να παίξει ο κάθε ένας και η κάθε μία από εμάς?

….«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στη διάρκεια των 20 ετών υλοποιεί δράσεις με στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση του φαινομένου της εξαφάνισης παιδιών καθώς και ενηλίκων που ανήκουν σε ευάλωτες και υψηλού κινδύνου ομάδες και έχει συνολικά:

  • διαχειριστεί την εξαφάνιση 018 παιδιών και εφήβων
  • διαχειριστεί 066 κλήσεις στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000
  • διαχειριστεί την εξαφάνιση 213 ενηλίκων (18 έως 60 ετών) που βρίσκονταν σε άμεσο κίνδυνο.
  • ενεργοποιήσει το Amber Alert Hellas για 102 παιδιά
  • ενεργοποιήσει την Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» 104 φορές

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», το πρώτο 1ο τετράμηνο του 2023, έχει:

  • διαχειριστεί 4.114 κλήσεις στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000
  • διαχειριστεί 101 Υποθέσεις Εξαφανίσεων 71 Παιδιών, εκ των οποίων τα 62 έχουν εντοπιστεί και πιο συγκεκριμένα τα 45 μέσα στις πρώτες 48 ώρες
  • ενεργοποιήσει το Amber Alert Hellas για 3 παιδιά
  • διαχειριστεί 35 Υποθέσεις Εξαφανίσεων Ενηλίκων
  • ενεργοποιήσει το Missing Alert Hellas για 26 ενήλικες που διέτρεχαν άμεσο κίνδυνο

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειονότητα των παιδιών και εφήβων που εξαφανίζονται συνεχίζουν να είναι έφηβα κορίτσια, ελληνικής καταγωγής, λόγω ενδοοικογενειακών προβλημάτων ή σχέσεων με το άλλο φύλο.

Επίσης, το 1ο τετράμηνο του 2023, η εξειδικευμένη ομάδα Ψυχολόγων του Οργανισμού έχει πραγματοποιήσει παρεμβάσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης σε 1.087 μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες σε σχολεία όλης της Ελλάδας….»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ