Τρία τα σημαντικότερα θέματα που συζήτησε ο Έλληνας Πρωθυπουργός στον Λευκό Οίκο με τον Τζο Μπαϊντεν

φωτο από την συνάντηση των δύο ηγετών (πηγή: in.gr )

Με πολύ σημαντικά θέματα στην αντζέντα του μετέβη στις Η.Π.Α ο Έλληνας Πρωθυπουργός. Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε χθες με τον Αμερικανό πρόεδρο και μίλησε στο Κογκρέσο. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ,οι δύο ηγέτες επικεντρώθηκαν στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, τις τουρκικές προκλήσεις και τον πόλεμο στην Ουκρανία

Επίσης συζητήθηκε η ανάδειξη της Ελλάδας ως σταθερού και αξιόπιστου εταίρου με κομβικό ρόλο σε πολλαπλά επίπεδα, από τα ενεργειακά και την οικονομία ως τη διασφάλιση της σταθερότητας. Ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα ως προς τους ενεργειακούς πόρους κλ.π.

Ο Τζο Μπαϊντεν καλωσόρισε τον Έλληνα Πρωθυπουργό ενώ ο κος Μητσοτάκης τόνισε πως  «Η Ελλάδα είναι ένας αξιόπιστος εταίρος»  και πρόσθεσε: “Ελλάδα και ΗΠΑ «αντιμετωπίζουμε αλληλέγγυοι» τον πόλεμο στην Ουκρανία.” Ο Τζο Μπάιντεν μιλώντας για τη ρωσική εισβολή έκανε λόγο για «βάρβαρη επίθεση» που αποτελεί «απειλή για τη Δημοκρατία».

«Τους τελευταίους δύο αιώνες, οι δύο χώρες μας βρίσκονταν πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Πολεμήσαμε μαζί. Και τώρα αντιμετωπίζουμε, ενωμένοι, την πρόκληση της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Παράλληλα, αυτή η επίσκεψη είναι μια ευκαιρία να αξιολογήσουμε εκ νέου το επίπεδο της σχέσης μας. Πιστεύω ειλικρινά ότι είναι στο υψηλότερο, ιστορικά, επίπεδο. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο αμυντικό σκέλος της σχέσης μας, αλλά και στο εμπόριο, τις επενδύσεις, τον ρόλο της Ελλάδας ως αξιόπιστου εταίρου στην Ανατολική Μεσόγειο, ως μιας χώρας που ξεπέρασε τη χρηματοπιστωτική κρίση με μια οικονομία που αναπτύσσεται και αποτελεί πυλώνα σταθερότητας τόσο στα Βαλκάνια όσο και στην ευρύτερη περιοχή» σχολίασε από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ