Τρεις σημαντικές αποφάσεις για την Διώρυγα στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη- Επιτέλους θα περιφραχτεί με την οικονομική συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Τρεις σημαντικές αποφάσεις , μόνο για αρχή, λήφθηκαν χθες κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που έγινε  για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην διώρυγα  στον Ισθμό. Η τηλεδιάσκεψη έγινε  με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκου Ταγαρά και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Στην σύσκεψη, στην οποία μετείχαν επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες Χάρης Βυτινιώτης, Τάσος Γκιολής και Αθηνά Κόρκα, ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας Γιώργος Γκιώνης, ο διευθύνων σύμβουλος της “Διώρυγα” Α.Ε. Βασίλης Ανδρικόπουλος και στελέχη της Περιφέρειας, όπως ανακοινώθηκε, αποφασίστηκαν κατ’ αρχάς τα εξής:

α) η Περιφέρεια θα παράσχει διαχειριστική επάρκεια στην “Διώρυγα” Α.Ε., β) θα συγκεντρωθούν οι τεχνικές μελέτες για το θέμα των πρανών στο κανάλι και θα επικαιροποιηθούν, εργασία που μέσω προγραμματικής σύμβασης θα αναλάβει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με την οικονομική συμβολή και της Περιφέρειας και γ) θα γίνει περίφραξη κατά μήκος της διώρυγας, σε μήκος 12 χιλιομέτρων, με οικονομική συμβολή και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η συνάντηση θα επαναληφθεί σύντομα, προκειμένου να διαπιστωθεί η πρόοδος που θα έχει σημειωθεί όσον αφορά τους πιο πάνω στόχους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ