Τ.Θεοδωρικάκος: «Είμαστε ενωμένοι για να προσφέρουμε περισσότερη ασφάλεια στους πολίτες και να αντιμετωπίσουμε κάθε μορφή βίας, τρομοκρατίας και εγκλήματος»

φωτο αρχείου

Όπως αναφέρει σήμερα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: “Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος παρέστη σε τρισάγιο που τελέσθηκε στα Πατήσια, με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, στη μνήμη δύο αστυνομικών, του Νεκτάριου Σάββα και του Γιώργου Ανδριτσόπουλου, που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος.
Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, «η Πολιτεία αποτίνει φόρο τιμής σε δύο παλικάρια, σε δύο άξια στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, που χάθηκαν, πριν από 13 χρόνια ο Νεκτάριος και πριν 9 χρόνια ο Γιώργος. Ο Νεκτάριος από πυρά τρομοκρατών και ο Γιώργος από πυρά εγκληματιών- δολοφόνων. Έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα και την ασφάλεια των πολιτών».
Δεδομένου ότι από την ενοποίηση του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας έως σήμερα έχουν τραυματισθεί θανάσιμα 139 αστυνομικοί συνεπεία τρομοκρατικών ενεργειών, ένοπλων συμπλοκών, τροχαίων και άλλων ατυχημάτων εν ώρα Υπηρεσίας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στην ανάγκη να αναγνωριστεί το επάγγελμα του αστυνομικού ως επικίνδυνο: « Η στήριξη του Έλληνα αστυνομικού από την Πολιτεία, από αυτήν την Κυβέρνηση, δεν είναι μια δέσμευση απλώς αλλά είναι κάτι που γίνεται πράξη καθημερινά. Είμαστε ενωμένοι όλοι μαζί σε έναν κοινό αγώνα, να προσφέρουμε περισσότερη ασφάλεια στους πολίτες και να αντιμετωπίσουμε κάθε μορφή βίας, κάθε μορφή τρομοκρατίας και εγκλήματος. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το επάγγελμα τους αστυνομικού είναι ένα επικίνδυνο, είναι το κατ’ εξοχήν επικίνδυνο επάγγελμα και όλοι μαζί δίνουμε τον αγώνα να έρθει η στιγμή που αυτό θα αναγνωριστεί και επισήμως», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Θεοδωρικάκος.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ