Υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης: « Οι τελευταίοι 14-15 μήνες της πανδημίας έχουν σοβαρότατα επιδεινώσει την ψυχολογία των πολιτών»

Ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 και τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Γιακουμή, αναφερόμενος στην πανδημία είπε μεταξύ άλλων πως « Οι τελευταίοι 14-15 μήνες της πανδημίας έχουν σοβαρότατα επιδεινώσει την ψυχολογία των πολιτών. Δεν είναι πάντοτε εύκολο να στερείσαι την ελευθερία σου κι επειδή η ελευθερία για τη δικιά μας γενιά είναι κάτι δεδομένο, δεν την έχουμε στερηθεί, είναι η πρώτη φορά που πραγματικά βρισκόμαστε σε ένα φαινόμενο που είναι πολύ δύσκολη η διαχείρισή του.»  Συνεχίζοντας αναγνώρισε ότι «αυτό έχει δημιουργήσει μία υπερένταση στην κοινωνία, μία πολύ μεγάλη κόπωση, που φοβούμαι ότι οδηγεί σταδιακά και σε ένα κλίμα μισσαλοδοξίας. Είναι και το πολιτικό κλίμα που μερικές φορές λειτουργεί προς επίρρωση του πράγματος δυστυχώς επειδή δεν είναι καθόλου ανεκτικό σε ορισμένες περιπτώσεις. Φαίνεται δηλαδή ότι καλλιεργείται ένα μικροκλίμα διχασμού μερικές φορές. Όλα αυτά νομίζω συντείνουν σε μία σοβαρότατη επιβάρυνση της ψυχολογίας».  

«Έχω την αίσθηση και την ελπίδα ότι όταν με το καλό μπορέσουμε να ανακτήσουμε την ελευθερία μας από την κατάσταση αυτή θα υπάρξει μία αποκλιμάκωση, η οποία θα είναι πάρα πολύ ραγδαία. Είμαστε όλοι στα πρόθυρα εξάντλησης αν ξεκινήσω από τη φυσική κόπωση γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολη η διαχείριση του πράγματος. Πρέπει να είσαι μονίμως σε μία κατάσταση εγρήγορσης και επαγρύπνησης…»

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ