Υπουργός Λ. Αυγενάκης: Η κυβέρνηση σέβεται και στηρίζει έμπρακτα τους αγρότες και το αποδεικνύει με τις αποφάσεις της – Ευπρόσδεκτοι για διάλογο

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σέβεται και στηρίζει έμπρακτα τους αγρότες και το αποδεικνύει με τις αποφάσεις της», τόνισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», του ΟΡΕΝ , αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Ο Υπουργός επανέλαβε ότι οι αγρότες είναι ευπρόσδεκτοι για διάλογο στο υπουργείο, για να γίνει συζήτηση για  τα προβλήματά τους που έχουν ενταθεί λόγω κλιματικής και ενεργειακής κρίσης και για το λόγο αυτό βρίσκονται στους δρόμους.

Ο υπουργός κάλεσε τους αγρότες της Θεσσαλίας που έχουν πληγεί από τις θεομηνίες, να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και να προσθέσουν στους φακέλους τους τα στοιχεία που λείπουν ώστε να λάβουν την Κρατική Αρωγή που τους αναλογεί από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Υπενθυμίζεται ότι μόνο το 14% των πληγέντων έχει υποβάλει ολοκληρωμένους φακέλους στην Κρατική Αρωγή, σύμφωνα με το Υπουργείο.

Σχετικά με το αίτημα αγροτών για διορθώσεις στην ΚΑΠ ο Υπουργός είπε ότι το ΥπΑΑΤ αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνει η ΕΕ έχει ήδη αποστείλει προς έγκριση διορθώσεις σε έξι σημεία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ