Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: «Ορίζουμε την αστυνομία του 21ου αιώνα για ασφαλείς πόλεις με ασφαλείς πολίτες»

φωτο αρχείου

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παραχώρησε, όπως γράψαμε και σε χθεσινή μας ανάρτηση, συνέντευξη εφ όλης της ύλης στον Γιώργο Κουβαρά και την εκπομπή «Στο Κέντρο», στην ΕΡΤNEWS, όπου ανέπτυξε το πλέγμα των πολιτικών που σχεδιάζονται με στόχο την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, αλλά και τη βελτίωση της καθημερινότητας τους. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της αντιμετώπισης της βίας των ανηλίκων, σημειώνοντας πως θα δημιουργηθεί αντίστοιχο όπως και στην αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής, αλλά και της οπαδικής βίας.

Αναφέρθηκε στο επιχειρησιακό σχέδιο για την αναδιοργάνωση της τροχαίας, με κύριο στόχο από τη μία τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και από την άλλη τη μείωση των σοβαρών παραβάσεων. Επίσης, ανέπτυξε το όραμά του για ασφαλείς πόλεις με ασφαλείς πολίτες, που θα επιτευχθεί μέσα από την ενίσχυση των επιχειρησιακών μονάδων, όπως είναι η ΔΙΑΣ, η ΔΡΑΣΗ, η ΟΠΚΕ, το οποίο θα συμβάλλει στην αύξηση των αστυνομικών περιπολιών στις γειτονιές, στους δρόμους, ενώ επεσήμανε πως η αντιμετώπιση της έξαρσης της εγκληματικότητας είναι και ζήτημα πρόληψης. Τέλος, αναφέρθηκε σε θέματα οργανωμένου εγκλήματος και τρομοκρατίας, αλλά και στη στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού της ΕΛ.ΑΣ και την ενδυνάμωση της σχέσης αστυνομίας – πολίτη.

«Πρέπει να ορίσουμε την αστυνομία του 21ου αιώνα»

Αναφερόμενος στη «Λευκή Βίβλο», το «συμβόλαιο ασφάλειας» μεταξύ πολιτών και Αστυνομίας που είχε ξεκινήσει στην προηγούμενη θητεία του, τόνισε ότι «ναι, βεβαίως θα την επαναφέρουμε» ενώ σχολιάζοντας τι έχει αλλάξει από τότε, επεσήμανε ότι όταν περνάμε μέσα από κρίσεις αντιλαμβανόμαστε μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα και όλοι μας βλέπουμε τα πράγματα εντελώς διαφορετικά. Ταυτόχρονα, η αστυνομία έζησε ένα πολύ συγκλονιστικό γεγονός που ήταν ο Έβρος και εν μέρει και η Μόρια. Κρίσεις οι οποίες συνέβαλαν στο να αναθεωρήσουμε πάρα πολλές απόψεις. Άρα λοιπόν πρέπει να ορίσουμε την αστυνομία του 21ου αιώνα. Η “Λευκή Βίβλος” προσπαθεί να επανατοποθετήσει την αστυνομία στη νέα εποχή και να χτίσει μαζί με τους πολίτες μια νέα σχέση εμπιστοσύνης».

Επίσης ο κ. Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε σειρά δομικών αλλαγών στην λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας .

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ