Υπουργός Υγείας στο Νοσοκομείο Κορίνθου: “Θέλουμε να έχουμε μία πλήρη εικόνα των νοσοκομείων για να δώσουμε λύσεις”

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης που επισκέφθηκε την Παρασκευή το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου συναντήθηκε με την διοίκηση του νοσοκομείου , τους διευθυντές της ιατρικής και νοσηλευτικής υπηρεσίας και τους εκπροσώπους των εργαζομένων και συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει  το νοσοκομείο.

Ο Υπουργός Υγείας δήλωσε “Γνωρίζω ότι το Εθνικό σύστημα Υγείας έχει περάσει μία πανδημία και το προσωπικό και οι υποδομές συνολικά έχουν φτάσει στις αντοχές του. Γι’ αυτό πρέπει να δώσουμε τα κίνητρα και τις προοπτικές για να κάνουμε ελκυστικό το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Επεξεργαζόμαστε ήδη οικονομικά κίνητρα και κίνητρα εξέλιξης για τους εργαζόμενους”.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στην υλικοτεχνική υποστήριξη που θα υπάρξει στα νοσοκομεία μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και στο σχέδιο που υλοποιείται και αφορά τις ακριτικές περιοχές και τις περιοχές του σκληρού αστικού ιστού ώστε να ενισχυθούν τα νοσοκομεία με προσωπικό.

Επίσης σημείωσε ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη των 4.000 νοσηλευτών, ενώ όπως είπε υπάρχει και η προκήρυξη των 700 ιατρών.

“Θέλουμε να έχουμε μία πλήρη εικόνα των νοσοκομείων της περιοχής για να δώσουμε λύσεις” υπογράμμισε ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος επισκέφθηκε την ίδια ημέρα και τα νοσοκομεία : το Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας και το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πάτρας “Καραμανδάνειο”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ