Υπουργός Υγείας: «Το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πριν την αυγή»

«Το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πριν την αυγή». Αυτή τη συμβολική φράση χρησιμοποίησε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας , κατά την διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για την πανδημία, με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, θέλοντας να πει πως τα καλά νέα δεν θα αργήσουν να φανούν για τη χώρα μας αναφορικά με τον κορονοϊό.

Είπε ακόμη ο Υπουργός: «…Μέχρι το τέλος του μήνα θα φτάσουμε το 1.700.000 εμβολιασμούς. Η επιχείρηση ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ προχωρά ομαλά. Οι πολίτες εξυπηρετούνται με ασφάλεια και σεβασμό, σε μια πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα υγειονομική διαδικασία.

Τα εμβόλια ήδη χτίζουν σταδιακά τείχος ανοσίας για τους ανθρώπους που κινδυνεύουν περισσότερο. Η ελπίδα είναι εδώ και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα.

Βάσει των τελευταίων επιστημονικών δεδομένων, αναμένεται σύντομα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να εισηγηθεί τη διενέργεια εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca και για τις ηλικίες 65 και άνω στην Ελλάδα.

Τον Απρίλιο αναμένουμε αυξημένες παραδόσεις εμβολίων. Στη σημερινή αλληλογραφία, η εταιρεία Pfizer μάς επιβεβαίωσε ότι οι παραδόσεις της μόνο για το μήνα Απρίλιο θα ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο.

Για μία ακόμη φορά, η Ελλάδα δεν θα σωθεί με μεγάλα λόγια, αλλά με μικρές και μεγάλες πράξεις. Ελάτε να κάνουμε αυτό που πρέπει. Και να το κάνουμε όλοι μαζί.»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here