Υφυπουργός Χρίστος Δήμας από την Καλαμάτα: «Όταν μιλάμε για το ΕΣΠΑ, η “μαγική” λέξη είναι η απορρόφηση..”

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας ανέβηκε χθες στο βήμα του διήμερου Αναπτυξιακού Συνεδρίου για το ΝΕΟ ΕΣΠΑ 2021-2027  που ολοκληρώνεται σήμερα στην Καλαμάτα και που διοργάνωσε το Υπουργείο του. Ο κος Δήμας αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στην σημασία της καινοτομίας  για τη χώρα μας (τομέας όπου έχουν γίνει πολύ σημαντικά και πετυχημένα βήματα), όπως και στο ότι οι Έλληνες επιστήμονες και οι ταλαντούχοι επιχειρηματίες να νιώθουν βέβαιοι ότι έχουν τη δυνατότητα να είναι ανταγωνιστικοί σε παγκόσμια κλίμακα. Ο κος Δήμας τόνισε μεταξύ άλλων:

«Όταν μιλάμε για το ΕΣΠΑ, η “μαγική” λέξη είναι η απορρόφηση. Όμως, όταν σχεδιάζεις δημόσιες πολιτικές που θα βοηθήσουν την χώρα να κάνει τα απαραίτητα άλματα, και αυτό είναι το νέο ΕΣΠΑ, χρειάζεται πλάνο. Αυτό παρουσιάζουμε σήμερα.»

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα σε όλη την Ευρώπη που διαθέτει εγκεκριμένα προγράμματα, τα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή τις αμέσως επόμενες μέρες.

Αναμένεται επίσης, να είμαστε η 1η χώρα σε όλη την Ευρώπη που θα έχουμε εκταμίευση χρημάτων από τη νέα προγραμματική περίοδο μέσα στο 2022.

Ο στόχος μας είναι αξιοποιώντας την δυναμική του νέου προγράμματος ΕΣΠΑ να τρέχουμε πιο γρήγορα από τους ανταγωνιστές μας. Θέλουμε να κάνουμε την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια να εξελιχθεί σε έναν κόμβο καινοτομίας για την ευρύτερη περιοχή. Να νιώθουν βεβαιότητα οι Έλληνες επιστήμονες και οι ταλαντούχοι επιχειρηματίες ότι έχουν τη δυνατότητα να είναι ανταγωνιστικοί σε παγκόσμια κλίμακα από την Ελλάδα…”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ