Φάβα Σαντορίνης, μια παραδοσιακή συνταγή πολύ εύκολη

Υλικά Συνταγής
  • 500 γρ. φάβα
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 2 κρεμμύδια

Υλικά για γαρνίρισμα

  • λίγο λάδι
  • Χυμό λεμονιού
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Εκτέλεση Συνταγής

Αρχικά ξεπλένουμε καλά τη φάβα. Τουλάχιστον 2-3 φορές.

Βάζουμε τη φάβα σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό να βράσει σε δυνατή φωτιά. Προσοχή: το νερό πρέπει να καλύψει όλη τη φάβα 2 φορές. Εναλλακτικά υπολογίστε 5 κούπες νερό.

Κατά τη διάρκεια του βρασμού της φάβας, ανακατεύουμε τακτικά και την παρακολουθούμε γιατί η φάβα έχει τη συνήθεια να αφρίζει και φουσκώνει. Αν δεν προσέξουμε πολύ εύκολα θα κάνουμε την κουζίνα μας χάλια!

Μόλις πάρει βράση, περίπου στα 20-30 λεπτά δηλαδή, με ένα τρυπητό την ξαφρίζουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και τα κρεμμύδια.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη φάβα να βράσει εκεί για μία με μιάμιση ώρα, μέχρι μαλακώσει καλά και το μείγμα να χυλώσει και να πήξει.

Τέλος, όπως είναι η φάβα μες στην κατσαρόλα μαζί με τα κρεμμύδια, χρησιμοποιούμε το μούλτι για να κάνουμε την φάβα μας να είναι ο γνωστός κίτρινος και λείος πουρές που όλοι λατρεύουμε.

Σερβίρουμε τη φάβα μας με ελαιόλαδο, λεμόνι και ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο μαϊντανό ή λίγη ρίγανη ή θυμάρι.

supersyntages.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here