Φεστιβάλ Διά Βίου Μάθησις στον Δήμο Κορινθίων στις 10 Ιουλίου στο ανοιχτό θέατρο Αγίας Άννας

To Φεστιβάλ Διά Βίου Μάθησης (ΔΒΜ) της Κορίνθου Πόλης που Μαθαίνει έχει στόχο να διερευνήσει και να αποτυπώσει σε τοπικό επίπεδο τις δυνατότητες της ΔΒΜ. Επισημαίνεται, σε δελτίο Τύπου ότι “o στόχος αυτός δεν έχει επιτευχθεί επαρκώς ούτε στο περιφερειακό και αλλά ούτε και στο εθνικό επίπεδο. Παρόλα αυτά το ευρύτερο πλαίσιο της ΔΒΜ,καθώς και οι ιδιαίτερες επεξεργασίες της εντός του ανθρωπιστικού πλαισίου της UNESCO, ειδικότερα όπως έχει διαμορφωθεί από το καινοτόμο Δίκτυο των Πόλεων που Μαθαίνουν,παρέχουν στο εγχείρημα αυτό μοναδική δυναμική.
Απόρροια των προηγούμενων είναι η ολιστική φιλοσοφία της ΔΒΜ, που δεν δέχεται τείχη στη μάθηση μεταξύ διαφορετικών ηλικιών, μεταξύ διαφορετικών μορφών εκπαίδευσης και μάθησης (όπως τυπική, μη τυπική, άτυπη), μεταξύ διαφορετικών φορέων της τυπικής εκπαίδευσης που παρέχουν μάθηση (από τον παιδικό σταθμό μέχρι το Πανεπιστήμιο), και δεν υποτιμά τη μάθηση στο πλαίσιο του χώρου εργασίας, τη μάθηση στον ελεύθερο χρόνο, κ.ά.
Ειδικότερα στην Κόρινθο Πόλη που Μαθαίνει, το Φεστιβάλ ΔΒΜ θα δημιουργήσει πρώτη φορά το σχετικό ολιστικό πανόραμα.Πιο συγκεκριμένα θα λάβουν μέρος πολίτες και φορείς της Κορίνθου και θα παρουσιαστούν ομαδοποιημένα καινοτόμες μορφές ΔΒΜ σε σχετική συνεδρία-posters, στη διάρκεια της οποίας ειδικός της ΔΒΜ θα συζητήσει με τον κάθε εκθέτη και θα σχολιάσει εποικοδομητικά και ενισχυτικά τοposter του. Οι θεματικές των posters δύναται να αφορούν όλες τις μορφές τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης και μάθησης, της κατάρτισης και της άτυπης μάθησης. Έμφαση θα δοθεί στην Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, που αποτελούν τους τρεις πυλώνες της Κορίνθου Πόλης που Μαθαίνει.
Επίσης θα πραγματοποιηθούν σε ολομέλεια παρεμβάσεις που αφορούν στη σύνθεση της εικόνας της ΔΒΜ της Κορίνθου Πόλης που Μαθαίνει με βάση τα poster που θα παρουσιαστούν. Θα υπάρξει ακόμαστρογγυλό τραπέζι σε επόμενη συνεδρία, στην οποία θα παρέμβουν ειδικοί της Κορίνθου αναφορικά μετις δυνατότητες και την προοπτική της ΔΒΜ στην Κόρινθο Πόλη που Μαθαίνει.
Τελικός στόχος του Φεστιβάλ είναι η δημιουργία δικτύου των φορέων ΔΒΜ στην Κόρινθο για την ενημέρωση, την αλληλογνωριμία, τη συνεργασία και, εν τέλει, τη βελτίωση της ΔΒΜ στην Κόρινθο.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ