Φθάνει τα 6.000.000 € η πίστωση για τη πυρόπληκτη ανατολική Κορινθία που θα διαθέσει η Περιφέρεια

Πίστωση περίπου 6.000.000 ευρώ θα διατεθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την πυρόπληκτη περιοχή της ανατολικής Κορινθίας και του Δήμου Κορινθίων. Αυτό αποφασίστηκε στη σύσκεψη εργασίας φορέων που πραγματοποιήθηκε  χθες στα Αθίκια, όπως είχε προγραμματιστεί,  με τη συμμετοχή του  Υφυπουργού Νίκου Ταγαρά και του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα .

Ο κος Νίκας γνωστοποίησε ότι άμεσα διατίθεται 1.700.000 ευρώ για καθαρισμό ρεμάτων, ενώ ήδη από την επόμενη εβδομάδα θα γίνει επιλογή των εργολάβων, με ανοιχτές διαδικασίες και με συνεργασία της Περιφέρειας και του Δήμου Κορινθίων, όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια.

Επίσης, πίστωση 1.600.000 ευρώ διατίθεται για την αποκατάσταση του επαρχιακού οδικού δικτύου της περιοχής και επιπλέον, μέσω προγραμματικής σύμβασης -που θα υπογραφεί μεταξύ της Περιφέρειας και του δήμου- η Περιφέρεια θα διαθέσει πίστωση περί το 1.000.000 ευρώ για την βελτίωση του αγροτικού οδικού δικτύου του Δήμου Κορινθίων. «Είναι μια τονωτική ένεση που θα αγγίζει τελικά γύρω στα 6.000.000 ευρώ, σε συνδυασμό και με τις εκπτώσεις που θα επιτευχθούν, οι οποίες θα χρηματοδοτήσουν άλλα δημοτικά έργα στην πυρόπληκτη περιοχή» τόνισε ο Περιφερειάρχης .

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ